Page content

Suikers vervangen door zoetstoffen?

Sommige mensen denken dat ze schommelingen in hun bloedsuikerspiegel (en alle bijbehorende klachten) kunnen voorkomen door zoetstoffen/suikervervangers te gebruiken. Helaas. Als je een bak joghurt of vla eet met zoetstoffen, dan herkennen de smaakpapillen in je mond (en je twaalfvingerige darm) de zoete smaak. Je lichaam reageert automatisch en je bloedsuikerspiegel raakt alsnog uit balans. In de Praktijkgids Ongesuikerd leg ik dit verder uit.

Lees meer

Hoe kun je een suikerverslaving afbouwen of verminderen?

Suikerverslaving ‘cold turkey’ afkicken?

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat er een verschil bestaat tussen voedsel met een hoge glycemische index en voedsel met een lage glycemische index (GI). Voedsel met een hoge glycemische waarde brengt je bloedsuikerspiegel uit balans en zorgt ervoor dat je gaat snacken en snaaien. En dan niet van gezonde producten! Door toch suiker te blijven gebruiken, maak je het jezelf verdraaid lastig, want je houdt als het ware de verslaving in stand.

Mijn advies zou dus zijn om “cold turkey” af te kicken. Dat heb ik zelf ook gedaan en na een week of 6 was ik om (zie mijn blog daarover). Lees meer

Buik (core) - Borst - Schouders Workout

Een pérfecte workout voor het hele bovenlichaam: van (onder)rug tot buik (inclusief core), borst, armen en schouders. Ook komen je benen kort aan bod en worden je flexibiliteit, behendigheid en balans aangepakt. Met recht een " Alles in één" workout. Zónder cardio. Dus hij is goed te combineren met een cardio workout of met een workout voor het onderlichaam. Lees meer

Is suiker verslavend? En zo ja, waarom?

Suiker is verslavend: ja!
Er bestaat een verschil tussen voedsel met een hoge glycemische index en voedsel met een lage glycemische index (GI). Het verschil zit ‘m in het effect op de bloedsuikerspiegel. Eet je iets met een hoge GI (bijvoorbeeld witte meelproducten of een koekje) dan stijgt je bloedsuikerspiegel snel, om kort daarna weer net zo snel te dalen. Dit geeft een terugkerend hongergevoel (de suikerdip) wat weer leidt tot “snaaien”. Lees meer

Suikervrij ontbijtrecept van havermout, banaan en appel

Suikervrij ontbijten,en de energie halen uit eiwitten, vetten, de langzame koolhydraten van havermout, en de natuurlijke suikers en vezels uit fruit, zorgen samen voor een stabielere suikerspiegel en een langduriger verzadigd gevoel waarmee je zoete trek rond tien uur voorkomt. Een perfecte start van de dag dus!

Suzanne Nieuwenhuijs van Ongesuikerd heeft een heerlijk recept: Mug cake; een soort cakeje dat je maakt in een mok. Zo heb je direct de juiste hoeveelheid. Smakelijk eten en een gezonde, suikervrije dag gewenst!

Recept voor suikervrije mug cake van havermout, banaan en appel

Lees meer

Pagina 28 van 56 « Meest recente ... 10 20 ... 26 27 28 29 30 ... 40 50 ... Minst recente »