Page content

Suikervrij snoepgoed: 'aardappeltjes' van marsepein

marsepein-aardappel

Suikervrij snoepen met 'aardappeltjes' van marsepein. Slechts 4 ingrediënten en allemaal goed voor je.

Beste Suiker Challenge deelnemers,

Sinterklaas is voorbij en de kerst is achter de rug, maar sommige dingen mogen nog even blijven. Zoals deze heerlijke "aardappeltjes" van marsepein. Bij deze gezonde verwennerij hoef je geen etiketten en labels te ontcijferen (zie mijn vorige blog); je maakt ze gewoon zelf!

Marsepein aardappeltjes

Ingrediënten (10-20 stuks, afhankelijk van grootte):

  • 1 bakje garneeramandelen (blanke) 95 g
  • 5 grote zachte dadels (circa 100 g)
  • 2 el water
  • paar etl cacao-poeder

Bereiding:

Doe de amandelen en dadels (zonder pit uiteraard) in de keukenmachine. Op hoog volume paar minuten laten draaien. Het blijven korreltjes.

Voeg dan 2 etl water toe, echt niet meer. Draai opnieuw en het wordt opeens een massa. Stop zodra het een klont wordt. Draai er balletjes van en leg ze in een bordje met cacao-poeder. Draai rond totdat ze een coating hebben. Leg in de koelkast en laat een uurtje opstijven.

NB: als je het met gedroogde dadels maakt, neem dan 100 gram en laat ze 15 minuten van te voren weken in lauw water. Voeg evt. wat extra water toe!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Suikervrij snoepgoed: 'aardappeltjes' van marsepein

Plaats een reactie


*