Suikervrij snoepen met 'aardappeltjes' van marsepein. Slechts 4 ingrediënten en allemaal goed voor je.
Beste Suiker Challenge deelnemers,
Sinterklaas is voorbij en de kerst is achter de rug, maar sommige dingen mogen nog even blijven. Zoals deze heerlijke "aardappeltjes" van marsepein. Bij deze gezonde verwennerij hoef je geen etiketten en labels te ontcijferen (zie mijn vorige blog); je maakt ze gewoon zelf!
Marsepein aardappeltjes
Ingrediënten (10-20 stuks, afhankelijk van grootte):
- 1 bakje garneeramandelen (blanke) 95 g
- 5 grote zachte dadels (circa 100 g)
- 2 el water
- paar etl cacao-poeder
Bereiding:
Doe de amandelen en dadels (zonder pit uiteraard) in de keukenmachine. Op hoog volume paar minuten laten draaien. Het blijven korreltjes.
Voeg dan 2 etl water toe, echt niet meer. Draai opnieuw en het wordt opeens een massa. Stop zodra het een klont wordt. Draai er balletjes van en leg ze in een bordje met cacao-poeder. Draai rond totdat ze een coating hebben. Leg in de koelkast en laat een uurtje opstijven.
NB: als je het met gedroogde dadels maakt, neem dan 100 gram en laat ze 15 minuten van te voren weken in lauw water. Voeg evt. wat extra water toe!
Comment Section
0 reacties op “ Suikervrij snoepgoed: 'aardappeltjes' van marsepein”