Page content

Genezen met voeding

het-ongesuikerde-verhaal-van-suzanne

Heb jij ook een ziekte of aandoening verminderd of zelfs helemaal genezen met behulp van gezonde voeding (en/of andere aanpassing in je leefstijl) en wil je jouw verhaal hier delen? Stuur dan een e-mail naar support@ginfitonline.nl

Vandaag lees je het inspirerende verhaal van Suzanne en hoe zij zichzelf genas van hypoglykemie (een voorstadium van diabetes)

Genezen van hypoglyklemie door suikervrij eten

Suzanne Nieuwenhuijs: Het verhaal achter Ongesuikerd

Ik heb altijd gedacht dat ik gezond at. Dat deed ik onder moeders vleugels ook wel, maar toen ik ging studeren was het hek van de dam. Grootverpakkingen koek en chocolade werden met huisgenoten opgesmuld voor de tv, yoghurt werd mierzoet gemaakt met Natrena en pizza, friet en bier stonden regelmatig op het programma. Kledingmaat 38 werd maat 42 en ik was continu lusteloos en moe. Ook kreeg ik last van migraine, eczeem (mijn haar viel zelfs uit), obstipatie en blaasontsteking. De huisarts adviseerde mij om twee weken lang dagelijks 6 paracetamol te slikken.

Diagnose: Hypoglykemie

Op advies van een kennis die mijn symptomen herkende, ging ik naar een mesoloog, een alternatieve genezer. Deze constateerde hypoglykemie (voorstadium van diabetes) en lachte om het advies van de huisarts. Zijn advies: zo min mogelijk suiker en witte meelproducten eten. Ik vond het een apart advies; wat had wit meel met suiker te maken? En ik had geen last van suiker… toch?

Suikervrij eten zorgde al binnen een paar weken voor verbetering

Ik besloot het desondanks te proberen en mij in de materie te verdiepen. Aangezien koken altijd mijn passie is geweest, kreeg ik er plezier in om ingrediëntenlabels te lezen en suikerrijke recepten aan te passen naar gezonde alternatieven. In de weken erna werd mijn stoelgang normaal, mijn blaasontsteking verdween en de hoofdpijnpillen konden in de prullenbak. Ik was weer vrolijk en stond na 8 uur slapen fit op! Zelfs mijn haar groeide terug: ik was om! Ik las vervolgens alles wat los en vast zat over hypoglykemie, het effect van suiker op je gezondheid en gezonde voeding. Ik las over (soms extreme en onpraktische) Amerikaanse en Engelse methoden en gaf er mijn eigen draai aan. Ik kon na verloop van tijd de teugels wat meer laten vieren, want ik leerde waar mijn grenzen lagen en hoe bij te sturen.

Hoe is het 15 jaar later?

Toen ik in 2013 een dochtertje kreeg en na een zware kraamtijd mezelf leek kwijt te raken, besloot ik weer heel strikt suikervrij te eten. Binnen een mum van tijd verkleurde de zwarte wolk naar lichtgrijs en toen naar roze. Opnieuw besefte ik de kracht van gezonde voeding. Als kers op de suikervrije taart was ik een jaar na de bevalling weer terug op mijn startgewicht. Toen mensen in mijn omgeving vroegen hoe ik dit zo snel had gedaan, ontstond het idee om mijn kennis en ervaring met anderen te delen via het concept Ongesuikerd.

Ongesuikerd

Ik besloot Ongesuikerde presentaties en kookworkshops te geven en mensen te informeren en te inspireren om minder suiker te eten. Tijdens mijn samenwerking met sportschool de Viergang (Pijnacker-Nootdorp) bij een grote Suikerchallenge werd ik door de deelnemers regelmatig gevraagd om praktisch advies. Op veler verzoek heb ik de Praktijkgids Ongesuikerd geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je een Ongesuikerd eetpatroon in een druk (gezins)leven kunt inbouwen. Compleet met theorie, weekmenu, recepten, inkooplijsten en advies over vooruit koken, noodsnacks, gezond uit eten / gezond op vakantie gaan etc.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Genezen met voeding

Plaats een reactie


*