Page content

Suikers vervangen door zoetstoffen?

suikers-vervangen-door-zoetstoffen?

Sommige mensen denken dat ze schommelingen in hun bloedsuikerspiegel (en alle bijbehorende klachten) kunnen voorkomen door zoetstoffen/suikervervangers te gebruiken. Helaas. Als je een bak joghurt of vla eet met zoetstoffen, dan herkennen de smaakpapillen in je mond (en je twaalfvingerige darm) de zoete smaak. Je lichaam reageert automatisch en je bloedsuikerspiegel raakt alsnog uit balans. In de Praktijkgids Ongesuikerd leg ik dit verder uit.

Meeste suikervervangers/zoetstoffen chemisch

Bovendien is het gros van de suikervervangers chemisch samengesteld en mogelijk kankerverwekkend. Je komt ze meestal tegen in light-producten. Ze klinken niet alleen eng maar zijn dat ook: aspartaam (in sommige landen verboden, mogelijk kankerverwekkend), acesulfaam-K, cyclamaat, lactitol, maltitol, mannitol, sorbitol, sucralose, sacharine, xylitol. Vermijd producten met deze suikervervangers zoveel mogelijk!

Natuurlijkere suikervervangers/zoetstoffen

Een deel van de suikervervangers is natuurlijk(er), lees: minder chemisch, en daardoor minder slecht voor je: ahornsiroop, agavesiroop, stevia, rijststroop, maple syrup, honing etc. Maar nog steeds hebben deze zoetstoffen effect op je bloedsuikerspiegel. Het advies is om ook deze natuurlijke zoetvervangers met mate te gebruiken, ook als je stapsgewijs suiker probeert te minderen.

Stop met zoeken naar suikervervangers, wen aan de ‘natuurlijke’ smaak van voedsel.

Probeer vooral toch te wennen aan een minder zoete smaak van je voedsel. Dit duurt vaak een week of twee, drie en dan passen je smaakreceptoren zich al aan. Ons lichaam zit mooi in elkaar!

Wil je meer informatie? Kijk voor inspiratie en recepten op www.facebook.com/Ongesuikerd en http://ongesuikerd.wix.com/ongesuikerd

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Suikers vervangen door zoetstoffen?

Plaats een reactie


*