Page content

Recept voor appels uit de oven

appel-uit-de-oven

Suikervrij recept van appels uit de oven. Geschikt als (weekend)ontbijt en als dessert. De amandelen en de kaneel zorgen voor 'n stabiele suikerspiegel. De appel bevat natuurlijke fruitsuikers en uiteraard de nodige vitaminen en vezels. Lekker en verantwoord genieten dus.

Beste Suiker Challenge deelnemers,

Het is koud en guur buiten. Wat is er dan lekkerder dan Ongesuikerde appels uit de oven? Niet veel! En zo maak je ze! Geniet ervan, jullie zijn er bijna!

Recept voor Appels uit de oven

Ingrediënten (4 p)

  • 4 zoete appels (zoals braeburn)
  • 100 g dadels (gedroogde dadels eerst 15 min weken in lauw water)
  • 100 g amandelen
  • 1-2 etl water
  • 1 tl kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de dadels en amandelen in een keukenmachine en laat op vol vermogen draaien. Voeg zodra alles fijn is het kaneel toe, daarna het water en laat de machine draaien totdat een dikke massa ontstaat.

Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels. Zet de appels in de ovenschaal en schep in iedere appel een ¼ van het mengsel. Bak de appels in 40-50 minuten gaar (verschilt per oven, zorg dat ze lekker zacht zijn).

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Recept voor appels uit de oven

Plaats een reactie


*