Page content

Recept voor gezonde borrelnootjes van kikkererwten

gezonde-borrelnootjes

Gezonde borrelnootjes van kikkererwten met kruiden en olijfolie en ongeveer 20 minuutjes in de oven. Snel, heerlijk én verantwoord! Een suikervrije en lekkere weekendsnack.

Beste Suiker Challenge deelnemers,

De eerste week loopt op zijn einde, jullie zijn halverwege! Maar het is weekend, dan mag je toch iets lekkers? Klopt!
Kennen jullie deze gezonde "borrelnootjes" al? Zo veel gezonder dan de standaard chips en zoutjes en zo makkelijk te maken:

Ingrediënten en bereidingswijze voor gezonde borreltnootjes

Zet je oven op 220 graden.

Trek een blik kikkererwten (200 g) open en giet af in een vergiet. Dep een beetje droog met keukenpapier en doe er een royale scheut olijfolie overheen. Bestrooi met je favoriete kruiden. Bij mij is dat Herbamare van dr. Vogel, maar je kunt ook venkelzaad, paprikapoeder, komijnpoeder, etc toevoegen. Net wat je lekker vindt. Hussel de kikkererwten goed door elkaar zodat de olie en kruiden gelijkmatig verspreid zijn.

Doe de erwten op een vel bakpapier op de bakplaat en bak in 15-25 minuten knapperig (verschilt per oven, check tussentijds).

Enjoy!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Recept voor gezonde borrelnootjes van kikkererwten

Plaats een reactie


*