Page content

Recept voor gevulde courgettes

gevulde-courgette

Courgettes zijn licht verteerbaar en snel gaar. Een zeer gemakkelijke groente met veel mogelijkheden. Wat te denken van deze gevulde courgette?

Beste Suiker Challenge deelnemers,

Jullie zitten al in de tweede week. Ik ben benieuwd hoe het minderen van suiker jullie bevalt? Sommigen doen mee als beginners, sommige als gevorderden. Hierbij nog een lekker recept, als beloning voor al het harde werk. Mochten er grote eters aan tafel zitten, maar er dan een grote groene salade bij en eventueel wat volkoren-of speltpasta.

Gevulde courgettes (4 personen)

Ingrediënten

  • 500 gram mager biologisch runder- of kipgehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, geraspt
  • verse parmezaanse kaas (100 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (geen saus!)
  • 2 eieren
  • 4 courgettes
  • zout, peper, oregano, basilicum, rozemarijn (naar smaak)
  • evt. wat zelfgemaakt broodkruim (van volkoren of speltbrood)

Bereiding

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Spoel de courgettes af en haal de "kontjes" eraf. Snijd ze over de lengte door en haal het middelste van de courgettes eruit. Doe de helft van deze pulp weg (of verwerk in een ander gerecht zoals soep) en snijdt de overige helft fijn. Meng dit met het gehakt en de overige ingrediënten, waaronder eventueel wat broodkruim als het mengsel te vochtig is. Vervolgens kan je de courgettes vullen. Je hoeft ze niet voor te koken. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de courgettebootjes en bak in 25-35 minuten af (verschilt per oven).

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Recept voor gevulde courgettes

Plaats een reactie


*