Page content

Rijst koken met extra smaak

Rijst koken met extra smaak doe je door er - heel simpel - al tijdens het kookproces extra kruiden aan toe te voegen. Vele combinaties zijn denkbaar. Het ligt maar net aan waar je trek in hebt en wat je verder nog bij de rijst serveert.

Soms hebben we geen trek in 'saaie' rijst, maar willen we wat meer zoete, zoute, of scherpe smaak. Dat halen we niet uit een pakje, maar rechtstreeks uit de natuur, met behulp van o.a. kruiden, noten en pitten. Op die manier voeg je tevens waardevolle voedingsstoffen toe aan je rijst. Hieronder een paar eenvoudige ideetjes. Probeer ze eens uit en ga vervolgens zelf aan de slag met het bedenken van lekkere combi's.  Lees meer

Supersnelle havermoutpap

Supersnelle havermoutpap, momenteel is dat mijn favoriete ontbijt. Drie keer per week train ik mijn eerste klant al om 07.00 uur. Vóór die tijd eet ik niet, dan heb ik echt nog geen trek. Mijn supersnelle havermoutontbijtje maak ik klaar en onderweg naar mijn volgende klant stop ik even om het - beetje ongezellig maar daarom niet minder lekker - in de auto op te eten.
Rond 10.00u ben ik klaar met mijn ochtendsessie en liefst ga ik dan direct even zelf sporten. De langzame energie van de havermout is dan vrijgekomen dus ik kan er een pittige sessie van maken.

Tussendoor werk ik aan GinFit Online, kook ik mijn lunch (en dat is tevens mijn avondeten) en zodra de werkdag van klanten erop zit, dan sta ik op de stoep om ze hun dagelijkse portie lichaamsbeweging te geven.  Lees meer

Twee SUPERTIPS voor een Killer Body

Wil je een killerbody? Dan heb ik twee SUPERTIPS! Nee, het is geen goedkoop verkooppraatje voor een wonderpil en het is ook geen quick fix die je binnen 10 dagen 10 kilo gewichtsverlies belooft. Het is gewoon de naakte waarheid, in simpele bewoordingen: Als je IETS aan je lichaam wilt veranderen dan moet je TWEE DINGEN DOEN:

  1. spieren opbouwen
  2. vet verliezen

Dat wist je al? Oké. Had ik kunnen weten. Maar weet je ook hóe je spieren opbouwt en hóe je vet verliest?  Lees meer

Knieblessures verdwenen dankzij 'de juiste' hardloopschoenen

De juiste hardloopschoenen(of andere sportschoenen) kunnen (knie)blessures voorkomen of zelfs helpen 'genezen', zo heb ik zelf mogen ondervinden.
Wat precies 'de juiste hardloopschoenen' zijn, is een vraag die wordt beantwoord bij een gespecialiseerde hardloopwinkel.

Ik kan je vertellen dat ik nog nooit zó deskundig ben geadviseerd als bij het Voet Medisch Adviescentrum in Zoetermeer, oftewel bij Starshoe, en ik raad iedere fanatieke sporter (hardloper, bootcamper, crossfitter etc.) aan om voor een persoonlijke sportschoen analyse naar een dergelijke winkel te gaan! Lees meer

Venkel uit de oven en 'dahl' van mungbonen

Gebakken venkel en 'dahl' van mungbonen. Een vegetarisch (lunch)gerecht zonder gluten, en met 250 gram groenten p.p.
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten die met kruiden en specerijen tot een soep of brij worden gekookt. Voor mijn eigen bedachte variatie van 'dahl' gebruikte ik mungbonen (worden ook wel groene sojaboontjes genoemd). Het gerecht is zeer makkelijk te bereiden en het was onwijs lekker. Mocht het je niet aanspreken omdat je het niet kent, dan zou ik toch zeggen; probeer het eens. Je kunt bijvoorbeeld andere kruiden gebruiken dan ik heb gedaan zodat het beter aansluit bij je eigen smaak. Lees meer

Kliekjes, Left overs, Restjes: perfect voor een complete maaltijd

Ken je dat? Dat je na afloop van een feest een hoop eten over houdt? Ondanks het feit dat we er enorm op letten tijdens het boodschappen doen, blijft er toch telkens vanalles over. Zo ook laatst, toen Richard zijn verjaardag vierde. Wat doe je met die kliekjes, left overs en restjes? Opeten natuurlijk! Voedselverspilling vind ik zó zonde en bovendien waren het allemaal lekkere én niet te vergeten gezonde restjes. Zo hadden we een complete lunch van kliekjes ... Lees meer

Ovenschotel met pompoen en tomaat

Ovenschotels zijn zó makkelijk: groenten erin, (olijf)olie en kruiden erover, hup in de oven en wachten tot het klaar is. In die tijd kun je andere dingen doen, zoals - in mijn geval - de afwas want we hebben gen vaatwasser, of een paar mailtjes beantwoorden, of - ook fijn - even NIKS!

Deze ovenschotel is met pompoen en tomaat. Omdat ik alleen thuis was heb ik de halve pompoen en het halve bakje cherrytomaat gebruikt. De andere dag heb ik van diezelfde ingrediënten soep gemaakt. Klik hier voor het recept.

Lees meer

Pastinaakfriet met bleekselderij

Frietjes van pastinaak uit de oven en gebakken bleekselderij. Dit is weer een typisch voorbeeld van hoe eenvoudig en sober ik eigenlijk kook. De hele maaltijd bestaat uit nekel groenten, maar wel dusdanig veel groenten dat je er verzadigd van raakt. Voel je vrij om vis, vlees of ei aan dit gerecht toe te voegen. Mijn recepten zijn bedoeld als inspiratie en uitgangspunt. Je mag er dus gerust van afwijken. Lees meer

Pagina 4 van 56 « Meest recente ... 2 3 4 5 6 ... 20 30 40 ... Minst recente »