Page content

Supersnelle havermoutpap

Supersnelle havermoutpap, momenteel is dat mijn favoriete ontbijt. Drie keer per week train ik mijn eerste klant al om 07.00 uur. Vóór die tijd eet ik niet, dan heb ik echt nog geen trek. Mijn supersnelle havermoutontbijtje maak ik klaar en onderweg naar mijn volgende klant stop ik even om het - beetje ongezellig maar daarom niet minder lekker - in de auto op te eten.
Rond 10.00u ben ik klaar met mijn ochtendsessie en liefst ga ik dan direct even zelf sporten. De langzame energie van de havermout is dan vrijgekomen dus ik kan er een pittige sessie van maken.

Tussendoor werk ik aan GinFit Online, kook ik mijn lunch (en dat is tevens mijn avondeten) en zodra de werkdag van klanten erop zit, dan sta ik op de stoep om ze hun dagelijkse portie lichaamsbeweging te geven. 

Wat heb je nodig voor supersnelle havermoutpap? (1 persoon)

 • 40-60 gram (fijne) havervlokken
 • 1 handje rozijnen (of ander gedroogd fruit)
 • snufje kaneel- en/of vanillepoeder
 • 1 koffielepel ghee (optioneel)
 • staafmxer (optioneel)

Hoe maak je supersnelle havermoutpap?

 • doe water in de waterkoker en zet aan
 • weeg 40-60 gram*  havermout af en doe in een kommetje
 • doe de rozijnen en de kruiden erbij
 • giet er kokend water over totdat alles onder water staat
 • laat wellen totdat het water volledig is opgenomen
 • mix alles met de staafmixer (ik doe dat altijd omdat dan de zoete smaak van de rozijnen vermengd wordt met de havermout, héérlijk)
 • vóór het mixen doe ik er nog 1 koffielepel ghee doorheen voor de goede vetten

* De hoeveelheid havermout die ik afweeg (40, 50 of 60 gram) is voor mij afhankelijk van wat ik de rest van de dag gepland heb om te eten. Ja, 'gepland' inderdaad. Aan de hand van mijn groentepakket bepaal ik welke groenten ik op welke dag eet en of ik daar granen bij doe zoals rijst, of dat ik brood eet of aardappel o.i.d. Ook houd ik rekening met mijn sportactiviteiten. Als ik een fysiek actieve dag heb, eet ik meer koolhydraten en eiwitten. Zit ik vooral binnen achter de computer aan GinFit Online te werken, dan eet ik minder koolhydraten en eiwitten. Meestal probeer ik 1 à 2 koolhydraatmomenten te hebben.

Bij het samenstellen van de weekmenu´s in de GinFit CLUB! probeer ik op dezelfde manier te werk te gaan. Dus als er in de ochtend deze pap op het menu staat, dan raad ik je voor de lunch waarschijnlijk een groentesoepje of een salade aan, en voor het avondeten groenten en vis of vlees.

Deze havermoutpap lijkt enorm op mijn andere variant, alleen is deze nóg sneller klaar omdat je geen vers fruit hoeft te koken.

Bij de Belastingdienst zeggen ze: "leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker".
Bij mij is het andersom: Makkelijker kan ik het niet maken (ik bedoel: er is geen wonderpil, je zult echt zelf aan de slag moeten), maar ik maak het wel harstikke leuk voor je!
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Supersnelle havermoutpap

Plaats een reactie


*