Page content

Ovenschotel met pompoen en tomaat

Ovenschotels zijn zó makkelijk: groenten erin, (olijf)olie en kruiden erover, hup in de oven en wachten tot het klaar is. In die tijd kun je andere dingen doen, zoals - in mijn geval - de afwas want we hebben gen vaatwasser, of een paar mailtjes beantwoorden, of - ook fijn - even NIKS!

Deze ovenschotel is met pompoen en tomaat. Omdat ik alleen thuis was heb ik de halve pompoen en het halve bakje cherrytomaat gebruikt. De andere dag heb ik van diezelfde ingrediënten soep gemaakt. Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig voor de ovenschotel met pompoen en tomaat? (1 persoon)

 • 1 kleine (fles)pompoen (200-300 gram)
 • 125 gram cherrytomaatjes
 • knoflook (ongepeld)
 • olijfolie,
 • peper en (keltisch) zeezout
 • andere verse en/of gedroogde kruiden (gedroogde tijm, korianderpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, kerriepoeder etc.)

Hoe maak je de ovenschotel met pompoen en tomaat?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Was de buitenkant en snijd de pompoen in stukjes, verwijder de pitten. De schil kun je eten. Die wordt helemaal zacht in de voen, maar daarom moet je 'm dus eventjes wassen vantevoren.
 • Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met (olijf)olie en kruiden naar wens. Voeg evt ongepelde knoflook toe, da's héérlijk!
 • Hussel kruiden, olie en pompoen goed door elkaar en zet in de oven.
 • De pompoen is klaar als je met een vrok gemakkelijk door de schil kunt prikken (ongeveer 20 minuten).
 • Vlak vóór het einde (5-10 minuten) voeg je de cherrytomaatjes toe aan de pompoen.

TIPS:

 • lekker met (geiten)kaas erbij?
 • lekker met wat noten erbij zoals hazelnoten of walnoten?
 • lekker met een frisse groene salade erbij?
 • serveer er vlees of vis bij?
 • Zelf nog ideetjes? Laat het weten!

Teveel pompoen? Teveel tomaatjes? Geen probleem. Maak er soep van. Klik hier voor het recept >>>

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Ovenschotel met pompoen en tomaat

Plaats een reactie


*