Page content

Pompoensoep met tomaatjes uit de oven

Deze pompoensoep met tomaatjes uit de oven maakte ik afgelopen zondag. Ideaal, want terwijl ik op mijn balkonnetje lag te genieten in de zon, stond de pan op het vuur en de tomaatjes in de oven. Het gerecht is 100% puur en supereenvoudig. Pompoen is niet echt een voorjaarsgroente, maar het kon nog nét, vond ik.

Wat heb je nodig voor pompoensoep met tomaatjes uit de oven? (1 -persoons portie)

 1. 200-300 gram (fles)pompoen, in stukjes (met schil)
 2. 8-10 cherrytomaatjes
 3. olijfolie
 4. kruiden naar keuze. Ik gebruikte: keltisch zeezout, versgemalen peper, gedroogde tijm en knoflookpoeder

Hoe maak je pompoensoep met tomaatjes uit de oven?

De klaar-terwijl-u-wacht-versie

 • doe water in de waterkoker en zet aan
 • hoeveelheid water is afhankelijk van hoe dik je de soep wenst. Ik houd van puree-achtige soep, dus ik gebruik weinig water. Kies zelf wat jij fijn vindt. pompoensoep
 • verwarm de oven voor op 150 graden
 • Snijd de pompoen (met schil) in blokjes (hoeft niet heel klein, want je gaat toch pureren)
 • Doe de pompoenblokjes en het gekookte water in een soeppan en zet op het vuur (15-25 min)
 • Halveer de cherrytomaatjes
 • Besprenkel met ruim olijfolie en de kruiden
 • Hussel door elkaar en zet in de oven (na 10 min even checken en opnieuw husselen)
 • De soep is klaar zodra je met een vork door de schil kunt prikken
 • Pureer de soep
 • Haal de tomaatjes uit de oven en giet de hele inhoud van de ovenschaal (dus incl de olie) in de soep

PS. Omdat ik wilde dat de tomaatjes even snel klaar zouden zijn als de soep, heb ik de oven na 10 minuten op 100 graden gezet.

Liever een ovenschotel met dezelfde ingrediënten? Of heb je, net als ik, de helft over van de pompoen en tomaat? Klik dan hier voro een ander recept met dezelfde ingrediënten >>>

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Pompoensoep met tomaatjes uit de oven

Plaats een reactie


*