Page content

Pastinaakfriet met bleekselderij

Frietjes van pastinaak uit de oven en gebakken bleekselderij. Dit is weer een typisch voorbeeld van hoe eenvoudig en sober ik eigenlijk kook. De hele maaltijd bestaat uit nekel groenten, maar wel dusdanig veel groenten dat je er verzadigd van raakt. Voel je vrij om vis, vlees of ei aan dit gerecht toe te voegen. Mijn recepten zijn bedoeld als inspiratie en uitgangspunt. Je mag er dus gerust van afwijken.

Wat heb je nodig voor pastinaakfriet met bleekselderij? (1 persoon)

 • 200-300 gram pastinaak
 • 200-300 gram bleekselderij
 • kruiden voor bij de bleekseldrij bvb: 1/2 theelepel mosterdzaad, 1 theelepel komijnzaad
 • kruiden voor bij de pastinaakfriet bvb knoflook(poeder), kerriepoeder, korianderpoeder, gedroogde of verse tijm, cayennepeper etc (EXPERIMENTEER!)
 • peper en zout
 • olijfolie (voor bij de frietjes)
 • ghee of kokosolie (voor bij de bleekselderij)

Hoe maak je pastinaakfriet met bleekselderij?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Boen de pastinaak schoon en verwijder evt met dunschiller de buitenkant.
 • Snijd in blokjes
 • Doe de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met ruim olijfolie en voeg kruiden naar wens toe. Ik gebruikte zelf 4 teentjes ongepelde knoflook (wordt helemaal zacht in oven en superlekker!) en verder gebruikte ik gedroogde tijm, paprikapoeder, korianderpoeder, nog wat knoflookpoeder, zout en peper. Meng de olie en kruiden goed door de pastinaak.
 • Zet de schaal in de oven. Af en toe eruit halen, door elkaar husselen en checken of er nog voldoende olie in zit. De pastinaak is goed als hij lekker zacht is, ongeveer 29 minuten.
 • Was ondertussen de bleekselderij en snijd in reepjes.
 • Verhit olie in een pan en als de olie goed heet is het mosterdzaad toevoegen. Deze zaadjes moeten openspringen. Springen ze niet open, dan was de olie niet heet genoeg. Test het eerst door er een paar zaadjes in te doen. Als de mosterdzaadjes zijn 'uitgesprongen' de komijnzaadjes erbij.
 • Doe de bleekselderij erbij en blijf goed roeren, zet vuur evt lager. Er hoeft in principe geen water bij, maar je moet wel goed blijven roeren zodat het niet aanbakt. (anders toch een klein scheutje water toevoegen).

Dit gerecht is heerlijk licht verteerbaar en zit boordevol groenten: wel 500 gram groenten op 1 bord!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Pastinaakfriet met bleekselderij

Plaats een reactie


*