Page content

Supergezonde ideeën voor (brood)beleg

Vind je het moeilijk om géén brood te eten? Dat begrijp ik best, hoor. Zelf vind ik brood ook superlekker. Op Instagram kwam ik Frank Reijnen tegen. Wat hij doet met zijn brood - of met rijstwafels en andere crackers - is zó mooi, zó geweldig, zó lekker en zó gezond dat ik dacht: Dat moeten jullie zien. Dit is dus geen blog met recepten, maar een blog met foto's die voor zich spreken...

Laat je - zéér aangenaam - verrassen: Lees meer

Gebakken paksoi

Paksoi gebakken met champignons, cashwnoten, verse gember, verse peper, knoflook en meer. Dit was voor het éérst dat ik echt heb gesmuld van de paksoi. Paksoi zit regelmatig in het groentepakket en ik moet je eerlijk zeggen dat het niet mijn favoriete groente is. Hij heeft - vind ik - weinig smaak en ik houd niet zo van de structuur. Ach ja, dat heb je wel eens, toch?

Anderzijds kun je zeggen dat het juist een voordeel is dat paksoi niet zo'n overheersende smaak heeft, want daardoor kun je 'm overal mee combineren. Da's ook waar. En deze zelfbedachte combi vond ik verrukkuluk en makkuluk... Lees meer

Spitskool met verse kruiden, champignons en cashewnoten

Mijn avondeten bestond vanavond uit 2 gangen: een kokoscurrysoep van spitskool en gebakken spitskool met champignons en cashewnoten. Ik heb gesmuld! Niet normaal. En het was supersimpel (én -snel) te bereiden. Ik at er dus niets van koolhydraten bij en de eiwitten in deze maaltijd kwamen van de champignons en de cashewnoten die eigenlijk geen noten maar peulvruchten zijn en daardoor rijker aan eiwitten dan echte noten. Lees verder voor het recept... Lees meer

Curry-kokos-spitskool-soep

Soep van spitskool, kokosmelk en zelfgemaakte curry. Ik vond 'm smullen, maar je moet wel van de smaak van kokos houden. Ik kook twee keer per week voor een oudere dame, en zij is er niet zo dol op, dus ik bewaar de gerechtjes met kokos voor dagen waarop ik niet voor haar kook. Als jij ook niet zo'n fan bent van kokosmelk kun je iets anders gebruiken om de soep romig te maken zoals crème fraiche of sojacuisine. Het maken van de soep is supersimpel. Lees verder voor het recept... Lees meer

Maaltijdsalade met falafelballetjes

In ons groentepakket zat deze week o.a. eikenbladsla, een komkommer en snijbonen. Die ingrediënten waren de start van een maaltijdsalade. Bij de supermarkt heb ik nog een mix gekocht om zelf falafelballetjes van te maken en verse koriander en verse munt. Thuis had ik nog zonnebloempitten die ik droog heb geroosterd (want daar gaan ze zo lekker van ruiken en smaken).

Ook eens proberen? Lees gauw verder ... Lees meer

Rabarbercrumble zonder suiker

Rabarbercrumble zonder suiker, en ook zonder andere natuurlijke zoetmakers zoals honing of stevia, ben ik op mijn zoektocht naar een lekker recept met rabarber niet tegengekomen op het internet, en daarom heb ik er een eigen draai aan gegeven.

Rabarber heeft van nature een zure smaak. Het is eigenlijk opvallend hoezeer we gewend zijn aan ofwel een zoete ofwel een zoute smaak en hoe we de andere 4 smaken zoals zuur, scherp, bitter en wrang proberen te maskeren door overal suiker of zout aan toe te voegen.  Lees meer

Tapas Mix

Tover de left overs om tot een gevarieerde en smakelijke tapas mix ! Hier een voorbeeld van mijn tapas mix met: gegrilde aubergine, knoflookchampignons en pasta van rode linzen met verse koriander. Serveer er een paar plakjes manchegokaas of gruyère bij, evt wat chorizo en niet te vergeten wat Pan con Tomate en je hebt de perfecte start van het weekend!  Lees meer

Pagina 4 van 58 « Meest recente ... 2 3 4 5 6 ... 10 20 30 ... Minst recente »