Page content

Richard & Ginny op reis (2)

Stel samen en stel bij

Pas zo kort onderweg en al zoveel geleerd. Vooral over hoe we onze ideeën en plannen moeten loslaten en ons moeten overgeven aan de omstandigheden zoals ze zich voordoen in het moment. Iedere dag is er wel weer iets nieuws om bij te stellen. Waarschijnlijk totdat we compleet durven te vertrouwen op dat alles precies goed is zoals het is...? Lees meer

Richard & Ginny op reis (1)

Noem het ‘de grote reis’, het avontuur, het experiment, of zelfs een nieuwe ‘way of life’ Feit is: Richard en ik hebben afscheid genomen van ons werk, onze familie en vrienden (tijdelijk) vaarwel gezegd, ons huis achtergelaten met een andere bewoner en we zijn vertrokken. Op de fiets. Richting Barcelona. Is dat het? Nee, zeker niet, want Barcelona is niet het eindpunt Ook heeft onze reis geen einddatum. Geen einddoel. Niks. De belangrijkste ingrediënten zijn: Loslaten, ons Overgeven en vertrouwen En verder is ons plan: ER IS GEEN PLAN! Lees meer

Eetdagboek van Ginny

Wat eet ik zoal in één week? Het leek me leuk om dat een keer te laten zien. Zoals je wellicht weet hebben we een Groot groentepakket van Odin. Dit is voldoende om 4-5 keer van te eten. Wel alleen de groenten, dus granen en bvb vlees, vis, kruiden en specerijen zijn apart. Persoonlijk vind ik dat erg fijn, want dat geeft me meer vrijheid dan bij complete maaltijdboxen. Ik doe graag 'mijn eigen ding' met koken, en de groentetas van Odin past daar perfect bij. Lees meer

Zoats: havermout met courgette

Zoats. Havermout met courgette. In het Engels: Oats & Zucchini.

Heb jij dat al geprobeerd? Het schijnt een nieuwe ontbijttrend te zijn. Ik las er vanochtend een artikel over in de Metro en toen ik het opzocht op internet zag ik dat er al een hoop recepten bestaan. Ik vind het een goed idee! Waarom? Nou, ik ben wel een voorstander van méér groenten eten. Misschien wel 500 gram per dag? Ja hoor, waarom niet. Als je dat mooi kunt verdelen over ontbijt, lunch en avondeten, wordt dat appeltje-eitje. Lees meer

Snijboon, gerookte tofu en gierst

Snijboon in het groentepakket. Lekker met gerookte tofu (of gebakken spekjes, gerookte kip of kalkoen of gerookte zalm voor als je niet vegetarisch wilt eten) en met gierst. Da's weer eens iets anders dan pasta of rijst en verandering van spijs doet eten.

Snel klaar en eenvoudig te bereiden. Puur eten, zonder toevoegingen, behalve wat zout en peper... Lees meer

Falafelburger met pitabrood en sla

Voor de derde keer in korte tijd eten we (bijna) zelfgemaakte falafel, want het is zóóó lekker. Deze keer op een pitabroodje besmeerd met citroen-knoflooksaus en geserveerd met ijsbergsla, tomaat, gemarineerde rode ui en verse koriander. Wat een feest! Lekker als lunch (of picknick?) of als snelle en eenvoudige avondmaaltijd.  Lees meer

Vega-groentemaaltijd uit de oven

Bloemkool, tomaat en rode kidneybonen met tijm en knoflook uit de oven. De ideale maaltijd voor als je weinig tijd hebt, geen zin hebt in afwas of troep op het aanrecht, en als je tijdens de oventijd je tijd aan andere zaken wilt besteden.

Ik had helemaal uitgekiend hoe laat ik zou starten met koken. Dan zou ik voldoende tijd hebben om zelf nog te eten, een portie naar een oudere dame te brengen (voor wie ik 2x per week kook) en op tijd komen bij mijn eerste PT-klant van die middag. Nou, het liep ietsiepietsie anders (ik was té lang bezig met GinFit Online) waardoor alles anders dreigde te lopen. What to do? Ik besloot mijn 'menu' te wijzigen naar een ovenschotel ... op hoop van zege. Achteraf kan ik zeggen: Groot succes! Probeer het zelf! Lees meer

Pagina 3 van 58 1 2 3 4 5 ... 10 20 30 ... Minst recente »