Page content

Bloemkool, gierst en gekookt ei

Bloemkool, gierst en ei in plaats van het typische 'groenten, aardappelen en vlees'. Een volwaardige, gezonde, vegetarische maaltijd. De bloemkool serveer ik op 'een bedje van rucola' en de gierst serveer ik met verse munt. Zó lekker! Lekker anders en lekker verrassend. Lees door voor het recept en ga gauw aan de slag!

Wat heb je nodig voor bloemkool, gierst en ei? (1 persoon)

 • Zoals je weet ben ik 'van de groenten' dus op mijn bord ligt minimaal 200 gram bloemkool.
 • 40 gram gierst
 • 1-2 gekookte eieren (die van mij waren 'medium' gekookt, maar doe vooral wat je zelf lekker vindt)
 • paar plukjes rucola (of andere slasoort)
 • gedroogde en of verse kruiden (knoflook(poeder), ui, komijnzaad, korianderzaad, kerriepoeder etc.)
 • verse munt
 • olie (ik gebruikte ghee)
 • peper en zout

Hoe maak je de maaltijd van bloemkool, gierst en ei? bloemkool gierst en ei

 • Snijd de bloemkool in kleine roosjes
 • Verhit in een (stoof)pan de olie (ghee)
 • Voeg eventueel - zodra de olie goed warm is - de verse/gedroogde kruiden toe
 • voeg de bloemkool toe en blijf op hoog vuur 1-2 minuten roeren om te voorkomen dat de bloemkool aanbakt.
 • voeg een klein scheutje water toe, zet het vuur zachter, deksel op de pan en laat even stoven.
 • ik houd er niet van om groenten lang te koken, voor mij zijn 5 minuutjes stoven voldoende.
 • kook ondertussen water in de waterkoker.
 • zet alvast 2 pannetjes op het vuur voor de gierst en de eieren.
 • zodra het water kookt giet je het over de gierst zodat de gierst ongeveer 1 cm onder water staat. Kook de gierst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • gebruik de rest van het water om de eieren te koken.
 • als de gierst is drooggekookt schep je er wat blaadjes verse munt doorheen en laat even intrekken.
 • leg een plukje rucola op het bord en schep de bloemkool erover.
 • schep de gierst ernaast
 • laat de eieren schrikken, pel ze en leg ze op het bord erbij.

Omdat mijn eieren nog redelijk zacht waren, heb ik het eigeel als een soort 'sausje' gebruikt over de bloemkool en de gierst.

Smakelijk eten!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Bloemkool, gierst en gekookt ei

Plaats een reactie


*