Page content

9 Voordelen van Online Thuis Trainen

Online thuis trainen werkt! Mensen halen verbluffende resultaten in korte tijd en vaak ook nog met weinig materialen. Waarom is thuis trainen met behulp van een online coach zo succesvol? 

9 voordelen van online thuis trainen

Wie kent het dilemma niet?
Je wéét dat je eigenlijk méér zou moeten bewegen, en je wéét dat je best wat gezonder zou mogen eten omdat je dan lekkerder in je vel zou zitten, en je energieker zou voelen, maar je hebt geen zin, geen tijd, of gewoon geen idee over het hoe, wat en waar te beginnen? online thuis trainen2

Er zijn ook zoveel mogelijkheden: Veel sporten waaruit je kunt kiezen. Veel diëten die je kunt volgen.
Wat past bij jou? Wat wil je? Wat kun je? Wat vind je leuk?
Vervolgens komen er vragen als: Wat kost het? Wat heb ik ervoor nodig? Op welke dagen en tijden is het? Kan ik zomaar instappen of gaat het per seizoen? Heb ik eerst les nodig of kan ik direct aan de slag?

Voordat je het antwoord hebt op al die vragen is de moed je alweer in de schoenen gezakt en ben je nóg niet aan het sporten!

Gelukkig kunnen we  - al is het maar om te beginnen - ONLINE THUIS SPORTEN.

Dit zijn de voordelen van online thuis sporten:

 1. de drempel is laag en je kunt direct beginnen

  1. op Youtube en via Google vind je een hoop oefeningen en workouts die je direct kunt meedoen
 2. de kosten zijn laag of zelfs gratis

  1. dit geeft je de mogelijkheid om verschillende opties uit te testen en zo te bepalen wat bij je p online thuis trainen3 ast.
 3. voor de meeste online workouts heb je weinig tot geen materialen nodig

  1. je hebt dus geen aanschafkosten en je kunt direct aan de slag zoals ik in punt 1 al noemde.
 4. de online workouts kosten weinig tijd

  1. je vindt workouts vanaf enkele minuten tot een uur. Het scheelt ook dat je nergens heen hoeft, maar dat je het vanuit het comfort van je eigen omgeving kunt doen.
 5. online coaching en begeleiding

  1. bij sommige aanbieders van online programma's word je gecoacht en begeleid middels e-mail- / whatsapp- / Facebook- of chatcontact. Dit verhoogt de resultaten enorm! Doordat je 'contact' hebt met een coach, ook al is het via de e-mail, krijg je het gevoel dat er op je wordt gelet. Het is een stok achter de deur. Bovendien kun je er terecht met je vragen en bestaat er vaak een mogelijkheid om zaken enigszins op maat af te stemmen.
 6. de combinatie van voeding en beweging voor optimaal resultaat

  1. Ik geloof dat vrijwel iedereen inmiddels wel weet dat sporten ZONDER gezond te eten, of gezond eten ZONDER erbij te sporten niet (of weinig) effect heeft. Als je echt iets wilt veranderen aan je lijf en je gezondheid kun je het beste voor een complete LEEFSTIJLVERANDERING gaan door zowel sporten als ook de voeding te optimaliseren.
   Online is veel te vinden op gebied van voeding én op gebied van beweging. Sommige on recensie line aanbieders hebben beide elementen in hun pakket (zoals in de GinFit CLUB en de GinFit Programma's).
 7. alvast fit worden / in shape komen ter voorbereiding op een lidmaatschap bij een sportclub of -vereniging.

  1. voor sommige mensen is het al een poos geleden dat ze iets aan sport hebben gedaan. Om dan direct lid te worden van een sportschool of andere sportclub/-vereniging kan best een drempel zijn. Je bent bang je ongemakkelijk te voelen. Thuis alvast starten met het opbouwen van je conditie en kracht kan in dat geval een goeie uitkomst zijn.
 8. alleen maar toch samen

  1. Is online thuis sporten niet saai? Helemaal in je eentje? Nee hoor, dat hoeft niet. Op YouTube, Instagram en op Facebook zijn er hele communities waarbij je je kunt aansluiten. Vaak worden 7 tot 30-daagse challenges georganiseerd die je met een grote groep mensen doet. Het blijft uiteraard online contact in plaats van écht contact. Als je het echte contact mist, zou je zelfs kunnen overwegen om je samen met een sportmaatje aan te melden bij een aanbieder van online thuis trainen en dat je afwisselend bij jou thuis of bij je maatje thuis gaat sporten.
 9. online thuis trainen combineren met andere sporten om resultaten te verbeteren

  1. Omdat de online trainingen op ieder moment van de dag en op iedere lokatie te volgen zijn, én omdat ze weinig tijd kosten, zijn ze goed te combineren met andere sporten. Bijvoorbeeld hardlopen. Stel je voor dat je 2 tot 3x per week gaat hardlopen. Naast alle zaken waar ha online thuis trainen rdlopen goed voor is, blijft het wel een eenzijdige belasting van je lichaam. Het zou niet onverstandig zijn om ook iets aan kracht- en/of coretraining te doen want komt je sportprestaties te goede en vermindert de kans op blessures. Korte workouts voor kracht en/of core vind je eenvoudig online.

 

Wil je ook ervaren hoe het is om online thuis te trainen én tegelijkertijd begeleid te worden op gebied van voeding? Word dan lid van de GinFit CLUB! voor slechts 3,50 per maand en het is maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ 9 Voordelen van Online Thuis Trainen

Plaats een reactie


*