Page content

Glutenvrij en Koolhydraatarm: Kelp Noodles

Kelp is zeewier. Het ziet eruit als glass noodles (of pasta) en zo gebruik je het ook: door de soep als vermicelli of in een salade voor een extra bite. Kelp noodles zijn gebruiksklaar (rauw te eten) en daardoor snel en eenvoudig om te gebruiken.

Het mooie aan kelp is dat het vrijwel géén caloriëen noch koolhydraten noch gluten bevat omdat het niet gemaakt is van tarwe. Ter illustratie: 1 portie kelp noedels (ongeveer 100 gram) bevat 6 (!) calorieën en 1 gram (!) koolhydraten

Kelp noodles: Rijk aan mineralen

In een eerder blog over zeewier legde ik al uit hoe gezond het is. Er zijn verschillende soorten zeewier en iedere soort bevat een hoop mineralen, maar net weer in een iets andere samenstelling. Kelp bevat veel jodium, natrium, kalium, magnesium en calcium.
Ook bevat het de vitamines B1, B2, B11 en C en chlorofyl.

Recept met Kelp Noodles

De smaak van Kelp Noodles is neutraal. Persoonlijk vind ik dat er  weinig smaak aan zit, en daarom is het zo fijn te combineren met allerlei gerechten. Je kunt het in plaats van eiermie toevoegen in Aziatische schotels, je kunt het als pasta gebruiken in Italiaanse gerechten, het kan zelfs door de smoothie. Kelp Noodles zijn rauw te gebruiken. Je hoeft ze enkel even af te spoelen. Koken mag ook.

Hieronder een eenvoudig en gezond recept met Kelp Noodles

kelp recept

(Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=588024)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Glutenvrij en Koolhydraatarm: Kelp Noodles

Plaats een reactie


*