Kelp is zeewier. Het ziet eruit als glass noodles (of pasta) en zo gebruik je het ook: door de soep als vermicelli of in een salade voor een extra bite. Kelp noodles zijn gebruiksklaar (rauw te eten) en daardoor snel en eenvoudig om te gebruiken.
Het mooie aan kelp is dat het vrijwel géén caloriëen noch koolhydraten noch gluten bevat omdat het niet gemaakt is van tarwe. Ter illustratie: 1 portie kelp noedels (ongeveer 100 gram) bevat 6 (!) calorieën en 1 gram (!) koolhydraten.
Kelp noodles: Rijk aan mineralen
In een eerder blog over zeewier legde ik al uit hoe gezond het is. Er zijn verschillende soorten zeewier en iedere soort bevat een hoop mineralen, maar net weer in een iets andere samenstelling. Kelp bevat veel jodium, natrium, kalium, magnesium en calcium.
Ook bevat het de vitamines B1, B2, B11 en C en chlorofyl.
Recept met Kelp Noodles
De smaak van Kelp Noodles is neutraal. Persoonlijk vind ik dat er weinig smaak aan zit, en daarom is het zo fijn te combineren met allerlei gerechten. Je kunt het in plaats van eiermie toevoegen in Aziatische schotels, je kunt het als pasta gebruiken in Italiaanse gerechten, het kan zelfs door de smoothie. Kelp Noodles zijn rauw te gebruiken. Je hoeft ze enkel even af te spoelen. Koken mag ook.
Hieronder een eenvoudig en gezond recept met Kelp Noodles
Comment Section
0 reacties op “ Glutenvrij en Koolhydraatarm: Kelp Noodles”