Page content

Trainen voor een mooie, slanke taille (Deel III)

trainen-voor-een-mooie-slanke-taille-deel-3

Driebuikspieroefeningen die zich richten op de schuine buikspieren voor een mooie, slanke taille. Bijkomend voordeel van het trainen van de schuine buikspieren is dat je automatisch de rechte buikspieren meeneemt. Twee in één dus!

Mooie taille? Eerst vet verbranden.

Dit is deel III van 4 delen over het krijgen van (meer) zichtbare buikspieren door enerzijds vet te verbranden en anderzijds de buikspieren goed te trainen zodat ze wat groter en dus zichtbaar worden zodra het vetlaagje van je buik is verdwenen.

Lees in Deel Iwaarom  en vooral 'hoe' je vet verbrandt.
In Deel II vind je een workout die zich specifiek richt op vet verbranden.

In de onderstaande workout richt je je op het trainen van de schuine buikspieren. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor de draaiende of roterende beweging die je met je romp kunt maken. Daarnaast zorgen ze samen met de andere buikspieren voor stabiliteit van de romp.

Naast het feit dat we het allemaal mooi vinden om een platte buik met zichtbare buikspieren te hebben, moeten we ons realiseren dat buikspieren een belangrijke spiergroep zijn voor een goed functionerend en bewegend lichaam. Reden te meer dus om 4 weken te focussen op het versterken ervan. En mooi meegenomen dat het er ook nog eens mooi uitziet.

Workout voor een slanke taille

Hoe krijg je een sixpack?

 • Start vanaf deze week met het doen van bovenstaande workout (3-4 x per week)
 • De workout van Deel I komt deze week te vervallen omdat je je richt op de bovenstaande workout.
 • Blijf de workout om vet te verbranden (zie Deel II) herhalen of kies een andere workout gericht op vetverbranding. ( 2-3 x per week)
 • Blijf de squats en lunges herhalen en doe - indien mogelijk - meer herhalingen dan de voorgaande 2 weken.
 • Blijf suikers vermijden en ga daarin deze week een stap verder: verminder je koolhydraatinname door de hele week geen brood te eten (ook geen broodvervangers zoals crackers, wraps, of speltbrood).
  • Kies als vervanger voor brood: haver(moutpap) als ontbijt (klik hier voor havermoutrecepten)
  • Kies als vervanger voor brood: pasta van courgette of rijst van bloemkool. Of: extra portie groenten
  • Kies als vervanger voor brood: extra vetten of extra eiwitten

Veel succes!

Klik hier voor Deel I

Klik hier voor Deel II

Klik hier voor Deel IV

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ Trainen voor een mooie, slanke taille (Deel III)

Plaats een reactie


*