Page content

Workout voor een super strak lichaam

superstrak-lichaam-facebook

Voor een super strak lichaam moet je vooral oefeningen doen die zoveel mogelijk spieren tegelijkertijd aan het werk zetten. Dit noemen we 'samengestelde' (of in het Engels: compound) oefeningen. Dat is dus precies wat je doet bij deze workout van 9 minuten.

Veel spieren tegelijkertijd trainen voor een superstrak lichaam.

In deze workout doe je een lunge. Met de lunge train je de bilspieren, de hamstrings (achterkant bovenbenen), de quadriceps (voorkant bovenbenen), en de core. Een lunge heeft een spierversterkend effect én bevordert je balans. Voor nóg meer resultaat kun je losse dumbells gebruiken.

Ook doe je een push up. Dit is misschien wel één van de oudste en meest bekende oefeningen om spieren en kracht op te bouwen. De push up traint de borstpieren, de schouders, de triceps en ook weer de core.

De derde oefening noem ik de ' skater'. Een zijwaartse springbeweging waarbij je wederom de benen traint, maar nu meer de zijkant van je benen en billen, en uiteraard weer die core. Probeer deze laatste oefening lekker laag te blijven, maar wel met een rechte rug. Ga dus niet 'hangen' in je lijf. Beweeg groot en doe je best om écht even los te komen van de grond. Dit is namelijk ook de enige cardio oefening in deze workout en dat mag je best voelen.

3x3 workout voor een super strak lichaam

Laat je onderaan deze pagina een reactie achter wat je van de workout vond? Alvast bedankt. Succes!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Workout voor een super strak lichaam


Door Marieke op 11 juni 2015

Heerlijk zware workout! Ik doe bij de push ups 10x vanaf mijn tenen en 10x vanaf mijn kknien ongeveer. Dat werkt! Ik had vandaag nog spierpijn van maandag, maar toch weer gedaan vandaag!

Plaats een reactie


*