Page content

Venkelsoep met pasta van linzen

Venkelsoep met pasta van linzen is een complete maaltijd. Maak een extra grote pan en je hebt er de volgende dag weer plezier van bij je lunch of als voorgerecht.

Gezond koken is vaak een kwestie van plannen en voorbereiden. Zorg voor voldoende groenten in huis en zorg ervoor dat je altijd iets van granen of peulvruchten hebt. Of zoals bij dit recept: een glutenvrije pasta van peulvruchten. Bereid de groenten, kook de granen. Doe alles bij elkaar en je hebt een heerlijke, gezonde en voedende maaltijd. Lees meer

Glutenvrij en Koolhydraatarm: Kelp Noodles

Kelp is zeewier. Het ziet eruit als glass noodles (of pasta) en zo gebruik je het ook: door de soep als vermicelli of in een salade voor een extra bite. Kelp noodles zijn gebruiksklaar (rauw te eten) en daardoor snel en eenvoudig om te gebruiken.

Het mooie aan kelp is dat het vrijwel géén caloriëen noch koolhydraten noch gluten bevat omdat het niet gemaakt is van tarwe. Ter illustratie: 1 portie kelp noedels (ongeveer 100 gram) bevat 6 (!) calorieën en 1 gram (!) koolhydratenLees meer

Koken met kruiden: 5 tips

Waarom zou je koken met kruiden? Omdat kruiden VOEDING zijn. Superfoods eigenlijk. Door elke dag verse of gedroogde kruiden toe te voegen aan je gerechten, help je op eenvoudige wijze je spijsvertering en daarmee verbeter je je eigen gezondheid. Daarnaast zijn kruiden enorme smaakmakers. Wie heeft er in hemelsnaam kunstmatige smaakversterkers nodig als het ook vers en dus voedzaam kan?! Lees meer

Pagina 5 van 58 « Meest recente ... 3 4 5 6 7 ... 10 20 30 ... Minst recente »