Page content

Glutenvrije pasta met saus van koolrabi

Glutenvrije pasta met saus van koolrabi klinkt als een ongewone combinatie, en eh, ja, dat is het ook, maar daarom niet minder lekker. De pasta is glutenvrij want gemaakt van één enkel ingrediënt: rode linzen. De pastasaus van koolrabi bevat tevens verse basilicum en rauwe knoflook... mjom mjom.

Groentepakket van odin & koken met recepten in mijn achterhoofd

Ik kan wel zeggen dat ik pas écht en vooral púúr heb leren koken dankzij het groentepakket van Odin dat ik ongeveer 5 jaar heb. In de tas zitten voldoende groenten voor een hele week en er zit een briefje bij met enkele recepten. Als je vaker op mijn site rondsnuffelt voor recepten, dan zul je bij de bronvermelding zien dat ik heel veel gebruik maak van de recepten van Odin. Waarom? In de eerste plaats omdat ze 99 van de 100 keer zéér geslaagd zijn! Bovendien zijn ze makkelijk en puur. De extra ingrediënten naast de groenten bevatten vooral kruiden of andere natuurlijke producten waaronder andere greonte, fruit, vlees of vis, maar vrijwel nooit sausjes of iets dergelijks uit een pakje.

In het begin hield ik me heel strikt aan het recept, en als ik een ingrediënt niet in huis had, dan ging ik het alsnog kopen omdat ik dacht dat ik het anders niet kon maken.

Hoe is dat nu?

Tegenwoordig gebruik ik de website van Odin als een soort basisidee en mocht er niks naar 'mijn goesting' tussen zitten dan zoek ik op andere sites naar een recept. Zo vond ik dit recept waarin men de koolrabi als pastasaus gebruikt. Het originele recept is van  vegazellig.nl. Eigenlijk zou ik nog champignon, paprika, sjalot en yoghurt moeten toevoegen. Dat had ik vandaag allemaal niet in huis. In plaats van dat ik het ga kopen, kijk ik eerst naar wat ik wél in huis heb. Basilicum en knoflook passen ook goed bij een pastasaus, nietwaar? En het gaat erom dat je van de koolrabi een saus maakt. Dat vond ik een leuk idee. Wat je er verder in of bij doet, kun je zelf bepalen.

Soms ben ik echt trots op mijn eigen creativiteit, en het smaakt elke keer heerlijk! (dat vind ik niet alleen, dat vind mijn vriend gelukkig ook) 😉

En nu jij:

All it takes is de moed om het originele recept 'los te laten' en er je eigen draai aan te geven. Probeer het zelf eens met bijvoorbeeld onderstaand recept.
Ik durf te wedden dat de koolrabi een groente is die je in de supermarkt - als je 'm daar al kunt vinden - liever links laat liggen omdat je niet weet wat je ermee moet, nietwaar? Nu heb je eigenlijk 2 recepten: die van vegazellig.nl (zie link hierboven) en mijn variatie erop hieronder.
Wanneer je van plan bent om pasta te maken en je wilt eens een andere groente / andere saus proberen, ga dan voor koolrabi en kijk wat je verder nog in huis hebt aan ingrediënten om jouw koolrabisaus mee aan te vullen.

Ik zie jouw suggesties graag hieronder bij de reacties tegemoet...

Wat heb je nodig voor glutenvrije pasta met saus van koolrabi? (2 personen)

 • 80 gr. p.p. glutenvrije pasta (te koop bij de biowinkels en ook bij AH en Jumbo, van andere supermarkten weet ik het niet). Als je normale pasta gebruikt zou ik minder dan 80 gr p.p. gebruiken, maar dat moet je natuurlijk zelf weten.
 • 500 gr koolrabi (250gr groenten per persoon dus!)
 • (half) groentebouillonblokje pasta met koolrabisaus
 • 3 teentjes knoflook
 • verse basilicum (zoveel je wilt)
 • (keltisch) zeezout en peper
 • staafmixer

Hoe maak je glutenvrije pasta met saus van koolrabi?

 • Doe water in de waterkoker en zet aan.
 • Schil en snijd ondertussen de koolrabi in blokjes (hoeft niet heel klein, want je gaat pureren)
 • doe de koolrabi in een pan met het bouillonblokje en giet er een laagje kokend water overheen
 • de koolrabi moet zacht worden, duurt ongeveer 15 minuutjes
 • snijd de knoflook
 • pluk de basilicum (ik gebruikte het steeltje en al)
 • weeg de pasta af, doe in een pannetje en wacht met het toevoegen van water totdat de koolrabi al een beetje zacht is. (de pasta heeft minder kookijd nodig, dus als je wilt dat het gelijktijdig klaar is, zet je de pasta wat later op)
 • haal de koolrabi van het vuur, voeg verse basilicum en knoflook, zout en peper toe en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
 • giet de pasta af, verdeel over 2 borden en verdeel de koolrabisaus eroverheen.

Op de foto zie je naast de pasta een andijviesalade met fruit en kaas liggen. Klik hier voor het recept >>>

Smakelijk!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Glutenvrije pasta met saus van koolrabi

Plaats een reactie


*