Page content

Taal van het lichaam: Koude voeten of heethoofd? (Deel 6)

Deel 6:   Koude voeten of heethoofd?

De afgelopen dagen hebben jullie geroken aan je  lichaam, gekeken naar je lichaam en geluisterd naar je lichaam. Je hebt geleerd dat het veel informatie kan geven over innerlijke processen: hoe vol zit jouw emmer fysiek en emotioneel gezien? Maar kun je dat ook voelen? Ja hoor!

Je kent allemaal wel zo’n dag dat het allemaal gewoon niet goed voelt, meestal al bij het opstaan: je hebt geen zin, bent niet vooruit te branden, opmerkingen vallen verkeerd, alles zit tegen, bluhh. Ook achter het je niet goed voelen zit een verhaal, jouw verhaal.

Voelen aan het oppervlak van je lichaam

Maar vandaag wilde ik het hebben over letterlijk voelen: voelen aan het oppervlak van je lichaam. En kijken natuurlijk. Je lichaam zal altijd proberen om het meest logische, gegeven de omstandigheden, te doen. Net zoals met de psyche: er wordt wel eens gezegd: "iedereen doet het beste wat hij op dat moment kan doen, anders had hij wel wat anders gedaan. ". En dat is in feite ook zo.

Maar ik raak weer afgedwaald, tenminste dat lijkt zo: wat ik bedoel te verduidelijken is dat het lichaam niet at random ergens een vetrolletje of een eczeemplek maakt. Deze plekken zijn vaak gebieden waar de energie niet stroomt. Gebieden waar letterlijk de doorbloeding verminderd is, of door stuwing juist verhoogd is. En dat kun je heel goed voelen en soms ook zien.

Warm en koud, bovenpool, onderpool en middenpool

Als je je lichaamsoppervlak voelt, dan zul je bemerken dat er gebieden zijn die warm en goed aanvoelen, maar ook gebieden die koud aanvoelen. Koude duidt altijd op stagnatie. En waar stagnatie is, is verminderde doorstroming, verminderde doorbloeding en dus ook minder regie. Afvalstoffen kunnen er moeilijker uit en voeding kan er moeilijker in om alles weer op te lossen: een soort van file dus. Daar kunnen dus verhardingen optreden of cellulitis, vet blijft er zitten en de huidweerstand kan plaatselijk zo verlagen dat er chronische huidklachten ontstaan. deel 6 denken voelen willen

Nog een voorbeeld: koude voeten. Heb je wel eens koude voeten? Voel dan eens waar dat probleem nu eigenlijk ontstaat. Bij de ene persoon is dat vlak boven de enkel, bij de ander al onder de knie en bij sommige mensen zijn de gehele benen koud, of hebben koude banen op de benen.

Zo kun je hoofdpijn, rode wangen, rode vlekken in de nek of snel een vol hoofd hebben als een overmaat aan energie voelen en zien in het hoofd: in de natuurgeneeskunde ook wel de bovenpool genoemd. Zijn bovenpool en onderpool met elkaar in balans dan voel je je goed en kan de middenpool (hart en luchtwegen) alles harmonisch verbinden.

EXTRA OPDRACHT SUIKERCHALLENGE

Ga zelf eens onderzoeken waar je dat soort stagnatie plekken aantreft in je lichaam: Wat voel je, wat zie, en wat vertelt het je verder over jouzelf?

Zoek je verder natuurgeneeskundige inspiratie om je lichaam te reinigen en in nog beter conditie te brengen, download dan nu gratis het E-book: REINIGINGS RITUELEN

Mijn naam is Monique Berends en ik werk nu ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige. Voeding, lifestyle, kruiden, iriscopie, darm reiniging en darmflora onderzoek hebben mijn grote interesse. Het blijft elke dag weer bijzonder, mensen te mogen begeleiden hun balans terug te vinden, met hun emoties, valkuilen, fysieke ongemakken en teleurstellingen weer bouwen aan heling, balans en levensdoelen. Het is mijn overtuiging dat er voor iedereen in elke situatie optimalisering mogelijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk met zorg & liefde en hoop mensen te motiveren hun eigen lichaam beter te verstaan en dichter bij zichzelf te komen.www.noa-natuurgeneeskunde.nl + www.bodyandminddetox.nl

Comment Section

0 reacties op “ Taal van het lichaam: Koude voeten of heethoofd? (Deel 6)

Plaats een reactie


*