Page content

Eetdagboek van Ginny

Wat eet ik zoal in één week? Het leek me leuk om dat een keer te laten zien. Zoals je wellicht weet hebben we een Groot groentepakket van Odin. Dit is voldoende om 4-5 keer van te eten. Wel alleen de groenten, dus granen en bvb vlees, vis, kruiden en specerijen zijn apart. Persoonlijk vind ik dat erg fijn, want dat geeft me meer vrijheid dan bij complete maaltijdboxen. Ik doe graag 'mijn eigen ding' met koken, en de groentetas van Odin past daar perfect bij.

Eetdagboek Ginny

Mijn dag start ALTIJD met een groot glas (400 ml) warm water, gevolgd door nog zo'n glas water met citroen. Vervolgens drink ik koffie met een scheutje sojamelk en een klein beetje ghee. Soms neem ik honing in mijn koffie, heerlijk vind ik dat! Meestal ontbijt ik rond 08.00u. Een uur later drink ik nogmaals koffie, als het kan een cappuccino of een latte macchiato en dan liefst niet thuis maar in een leuk koffiebarretje 😉

Tussendoor drink ik water en in de winter heb ik meer behoefte aan zelfgemaakte kruidenthee. Als ik tussendoor trek heb neem ik bvb 1 of 2 medjoul dadels, een handjevol nootjes, of een stuk fruit. Maar soms ga ik speciaal naar de kaaswinkel voor 2 plakjes boeren truffelkaas (OMG, zó lekker!). Soms koop ik chocolade. Het chocolademerk Vivani heeft van die superkleine reepjes/blokjes (15 of 20 gram, geloof ik) pure chocolade. Precies genoeg voor 2 hapjes. Kost maar 0,45 cent. Dan hoef ik niet zo'n hele reep te kopen, want je begrijpt zelf wel wat daarmee gebeurt ... Daar doe ik echt geen 2 dagen mee ...

Mijn lunch is altijd warm omddat ik dan thuis ben en uitgebreid kan koken. Mijn avondeten neem ik soms al heel vroeg, rond 16.30 uur, dus voordat ik naar mijn eerste klant ga van die avond. Ik vind het niet zo fijn om in de auto te eten (en dat doe ik 's ochtends ook al), dus vandaar dat ik zo vroeg eet. Soms heb ik als avondeten een smoothie met heel veel groenten. Die neem ik dan wel mee in de auto. Omdat ik meestal pas na 21.00u thuis ben, eet ik na mijn avondeten niet meer.

Maandag

 • ontbijt:

skyr met fruit 250 ml Skyr (IJslandse yoghurt) met gewelde en gekookte pruimen en in datzelfde water gekookte peer + gebroken lijnzaad.

 • lunch:

kicharie (mijn favoriete Ayurvedische maaltijd!) kicharie

 • diner:

Courgetti met olijven in tomatensaus (in dit geval waren het tomaten uit een blikje). Lekker opgewarmd in een pan met goede olijfolie en veel, héél veel knoflook. courgetti in tomatensaus

Dinsdag

Als ontbijt had ik hetzelfde als maandag, maar nu met appel ipv peer.

Als lunch en als diner had ik pastasalade met rode ui (die ik 'marineer in appelazijn), wortel, paprika en kropsla. (allemaal groenten uit het groentepakket) pastasalade

Woensdag

 • ontbijt:

Rijstwafels met avocadospread en met 4-notenpasta van de Natuurwinkel.

rijstwafels met avocado en pindakaas

 • lunch:

Gewokte groenten op smaak gebracht met ras el hanout kruiden en knoflook. De groenten waren: rode ui, chinese kool en wortel. Daarnaast had ik een kommetje aubergine soep (zie avondeten) gewokte groente

 • diner:

Auberginesoep met een flinke dot Skyr en gebroken lijnzaad (deze soep had ik ook bij mijn lunch) auberginesoep met skyr

Donderdag

 • ontbijt:

Havermoutpapje, dat neem ik meestal op donderdag, omdat ik na de klanten die ik in de ochtend heb getraind direct ga (banen)zwemmen en dus voldoende energie wil hebben. Ik maak mijn havermout vrijwel altijd met rozijnen die ik mee laat wellen en ik doe er kaneel- en een snufje vanillepoeder bij, en oh ja, een koffielepel ghee of lijnzaadolie. Dit is het recept. havermout met banaan

 • lunch:

Chinese kool met ras el hanout kruiden, knoflookpoeder en macademianoten en omelet van 2 eieren met scheutje geitenmelk. chinese kool en omelet

 • diner:

Vergeten te fotograferen - waarschijnlijk omdat het een smoothie was en ik deze in de auto, tussendoor, heb genomen. De smoothie bestond uit: kefir, 2 medjoul dadels en behoorlijk wat spinazie.

Vrijdag

Mijn ontbijt was (net zoals bij mijn avondeten van gister) al op voordat ik me realiseerde dat ik een foto had moeten maken. De ingrediënten had ik wel al netjes genoteerd. Het was namelijk een smoothie bestaande uit whey eiwit (vanillesmaak), 1 sinaasappel + 1 grapefruit (geperst), nog wat spinazie en de rest van de krop sla van eerder deze week.

 • Lunch:

Het groentepakket is inmiddels op. Richard was vrij, dus hij heeft een lekkere lunch voor ons bereid: een tray bake met pompoen, bloemkool, knoflook en aan het einde heeft hij crème fraiche toegevoegd. Erg lekker moet ik zeggen! Wel mega-vullend (ook omdat ik 2x heb opgeschept ...?)

 • Diner:

We hebben niet echt gedineerd, maar eerder geborreld bij de Fenix Food Factory in Rotterdam. FFF borrel

 • Toetje

En toen ik thuis kwam had ik zó'n zin in een toetje, dus heb ik zelf wat in elkaar geflanst en het was werkelijk verrukkelijk (vond ikzelf): glaasje kefir met vers geperste sinaasappel en de helft van een grote Cinnamon Cranberry koek (Natuurwinkel) in stukjes gebroken ... nomnomnom toetje met kefir

Hopelijk vond je het leuk om te lezen wat ik zoal eet doordeweeks?

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Eetdagboek van Ginny

Plaats een reactie


*