Page content

'Courgetti': glutenvrije pasta met knoflookchampignons

Glutenvrije pasta maak je van courgette en dat noemen we dan 'courgetti'. In een eerder blog schreef ik al hoe je zelf zeer eenvoudig 'courgetti' maakt. Afgelopen weekend heb ik het zelf weer eens gemaakt met 2 grote courgettes (totaal 580 gram!). Het eten stond binnen 15 minuten op tafel en het was verrukkelijk! Hieronder het recept.

Courgetti met knoflookchampignons, wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 grote courgettes (500 gram)
 • 1 bakje champignons à 250 gram (ik gebruik het liefst grot- of kastanje champignons)
 • 4-6 tenen knoflook (afhankelijk van je eigen smaak)
 • olie om in te bakken (lekkerst vind ik in dit geval olijfolie)
 • spirellisnijder, dunschiller of kaasschaaf

Hoe maak je het recept klaar?

 • maak slierten van de courgette door de dunschiller, kaasschaaf (dan lijkt het meer op tagliatelle) of spirellisnijder te gebruiken.
 • borstel de champignons schoon en snijd in partjes
 • pel en snipper de knoflook
 • verhit ruim olie in een pan en voeg als eerste de champignons toe
 • bak ze kort op hoog vuur
 • voeg de knoflook toe en bak kort mee.
 • voeg de courgette toe en warm even door.
 • KLAAR!

Dit recept voor 2 personen bevat 750 gram groenten, het is licht verteerbaar, supersnel klaar, absoluut dummie-proof en nog lekker ook! Het is vegetarsich, koolhydraatarm, glutenvrij, gezond en goed voor de lijn.

SUGGESTIES:

 • Serveer met verse kruiden zoals basilicum of bieslook
 • Serveer met een frisse salade van tomaat, rucola en evt wat mozarella.
 • Strooi er wat oude geraspte kaas overheen
 • Serveer met ' Pan con tomate'. (Let op: dan is het niet meer koolhydraatarm en glutenvrij)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ 'Courgetti': glutenvrije pasta met knoflookchampignons

Plaats een reactie


*