Page content

Top 3 Buikspier oefeningen voor een sixpack (Deel I)

Hoe krijg je een platte buik mét een sixpack of op z'n minst met mooi zichtbare buikspieren? Het meest belangrijke is wát je in je mond stopt, je voeding dus. Op de tweede plaats staat uiteraard bewegen, sporten. Dit blog is het eerste van 4 delen. Elke week post ik een nieuwe workout én voorzie ik je van een aantal cruciale voedingstips zodat ook jij je eigen sixpack kunt creeëren.

Buikspieren trainen voor een sixpack?

Wat ik hieronder ga schrijven heb ik al meerdere malen geschreven in blogs ( lees dit blog door voor de meest uitgebreide info + weer een goeie workout). Ook herhaal ik het regelmatig tijdens de bootcamplessen en bij nieuwe klanten voor personal training:

Iedereen heeft een sixpack. De reden waarom je 'm bij de meeste mensen niet ziet is omdat er een laagje vet overheen ligt, buikvet. Wil je af van dat buikvet en je buikspieren tevoorschijn toveren dan is je belangrijkste doel: VET VERBRANDEN.

Verbrand je veel vet door het doen van buikspieroefeningen? Het antwoord is: Nee.
Moet je dus veel buikspieren trainen om het laagje vet op je buik weg te krijgen? Het antwoord is wederom: Nee.

Hoe verbrand je vet voor zichtbare buikspieren?

  • Door je te richten op de grootste spiergroepen in het lichaam én door díe spieren - en liefst nog meer spieren - tegelijkertijd aan het werk te zetten.
  • De grootste spiergroepen zijn die van je benen en je billen. De beste oefeningen voor benen en billen zijn de squat en de lunge.
  • Wanneer je tijdens het uitvoeren van een squat of lunge, losse gewichten in je hand houdt en tegelijkertijd een shoulder press (je armen boven je hoofd uitstrekken) of een front of side raise (je armen in gestrekte toestand vanaf je heup tot schouderhoogte brengen zijwaarts (side raise) of voorwaarts (front raise) uitvoert, train je direct je arm- en schouderspieren. Des te meer spieren er tegelijkertijd moeten werken, des te meer energie er wordt verbruikt.

Hoe krijg je een sixpack?

Onderstaande workout richt zich specifiek op de spieren van de sixpack. De spieren die nu nog niet zichtbaar zijn. Het heeft wel zin om deze spieren nu alvast te trainen, zodat ze wat actiever worden, sterker worden en groter worden. Zodra het vetlaagje weg is, worden die mooie spieren dus goed zichtbaar.

  • Start per direct met het doen van deze korte workout én combineer 'm met een flink aantal squats of lunges (start bijvoorbeeld met 25 van beide), óf doe één van mijn workouts die zich specifiek richt op vetverbranding.
  • Doe deze workout + de been/bil oefeningen zo'n 3 tot 4 keer de komende week.

Volgende week meer!

Laat je onderaan deze pagina een reactie achter wat je van de workout vond? Alvast bedankt. Succes!

Ga door naar Deel II

Ga door naar Deel III

Ga door naar Deel IV

TIP: Word lid van de GinFit CLUB! en ontvang wekelijks nieuwe workouts, weekmenu's en een uitdagende challenge.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ Top 3 Buikspier oefeningen voor een sixpack (Deel I)

Plaats een reactie


*