Page content

Vet verbranden & conditie trainen (thuis train workout)

workout-voor- vetverbranding-en-conditie

Verbrand vet en train je conditie met deze 3x3 workout die in snel tempo de cardio- en krachtoefeningen met elkaar afwisselt. Je doet 6 oefeningen in plaats van 3, en je werkt 30 seconden in plaats van 45. Nog een klein detail: je hebt géén rust tussen de oefeningen.

Deze workout is een goed voorbeeld van HIIT training: High Intensity Interval Training.

Kort en intensief trainen voor meer resultaat

Bij High Intensity Interval Training wisselen kracht en cardio elkaar snel af. Tijdens de workout heeft dat als voordeel dat je er alles uit kunt halen, want zodra het écht zwaar begint te worden, zul je horen dat de bel gaat en mag je starten aan een nieuwe oefening.

Omdat je er bij elke oefening vol voor kunt gaan, zul je ná de workout - tijdens de herstelperiode - nog een tijdje extra calorieën verbranden. Dit heet de naverbranding.

LEESTIP: Dit blog bevat een filmpje met uitleg over de naverbranding (afterburn) en het beschrijft hoe en waarom korte, intensieve workouts meer resultaat opleveren dan langdurig sporten.

 9 minuten thuis-train-workout voor vetverbranding & conditie

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB.

Ik hoor graag wat je van deze workout vond.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Vet verbranden & conditie trainen (thuis train workout)

Plaats een reactie


*