Page content

Effectief vet verbranden: Video Workout

hoe-kan- ik-zo-effectief-mogelijk-vet-verbranden

In korte tijd het hele lichaam trainen met effectieve oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreken. Dat is in één zin wat je in deze - en de andere - 3x3 workout kunt verwachten.

Hoe kan ik zo effectief mogelijk vet verbranden?

  • Met name door je te richten op de grote spieren van de benen, billen, borst en rug en door - waar mogelijk - gewichten te gebruiken . Wees niet bang dat je hiervan enorm gespierd wordt en het is ook niet noodzakelijk om hele zware gewichten te gebruiken, maar het is wel het beste dát je ze gebruikt.
  • Voorts is frequentie belangrijk. Het is veel beter voor je vetverbranding om dagelijks 15-30 minuten te bewegen in plaats van je 1 of 2x per week minimaal 1 uur in het zweet te werken.
  • Breng variatie aan in je sportroutines. Bijkomend voordeel is dat het zo nooit saai wordt. De belangrijkste reden, echter, is om je spieren zoveel mogelijk prikkels te geven zodat het blijft reageren (= vet verbranden). Iedere 3x3 workout is anders, terwijl de oefeningen voor de grote spiergroepen vrijwel altijd terugkomen. Zo vind je in iedere 3x3 workout wel een variatie op een squat, een lunge of een push up.
  • Wees je ervan bewust dat ETEN belangrijker is dan trainen bij het behalen van je doelen. Als je niet mindert met suikers eten, zal al de tijd en moeite die je stopt in het sporten voor niets zijn. Een overschot aan suikers / koolhydraten wordt opgeslagen als vet. Als je de voeding niet aanpast, is het als 'dweilen met de kraan open'.

Instructie, warming up en cooling down

De 3x3 video workouts worden altijd vooraf gegaan door een korte instructie / uitleg waarbij ik makkelijkere opties geef. Voordat je start met een 3x3 workout ga ik ervan uit dat je zelfstandig een warming up hebt gedaan. Na afloop raad ik je aan om in ieder geval de meest gebruikte spiergroepen te stretchen of je lichaam op een ander manier 'te laten afkoelen'. Denk aan een blokje om lopen of een blokje om fietsen. Dat werkt net zo goed.

Video workout: Benen, Armen en Core

Veel succes en vooral veel plezier!

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB

TIP: Word lid van de GinFit CLUB! en ontvang wekelijks nieuwe workouts, weekemenu's en een uitdagende challenge!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ Effectief vet verbranden: Video Workout

Plaats een reactie


*