Page content

SUPER workout voor BENEN, BILLEN en BUIK

super-workout-voor-benen-billen-buik Drie oefeningen, waarvan er twee gericht zijn op de grote spiergroepen, te weten de benen en de billen. Dit zijn de vetverbranders. De derde oefening is er eentje voor de buikspieren. De oefeningen zijn simpel, maar zeer effectief. Je traint zowel cardio als kracht. Je hebt geen materialen nodig, behalve misschien een matje of handdoek voor op de grond. De totale workoutduur is 9 minuten, dat is 'niks' op een dag van 24 uur.

Zorg ervoor dat je voorafgaande aan de workout een warming up doet en sluit ook altijd af met een cooling down en/of stretches.

Wat is een goede warming up?

Bij een warming up gaat het erom dat je het lichaam fysiek en mentaal voorbereidt op het sporten en dat je de spieren en gewrichten die je gaat gebruiken alvast rustig in actie laat komen. Het is belangrijk dat je hartslag omhoog gaat tijdens de warming up en dat je spieren en gewrichten soepel worden voordat je écht aan de slag gaat.

 • Start bijvoorbeeld met lopen of marcheren op de plaats om de hartslag te verhogen.
 • Neem een aantal maal de trap, daarvan krijg je zeker een hogere hartslag.
 • Je kunt ook naar buiten en even een blokje om lopen, joggen of fietsen.
 • Kijk vervolgens naar de instructie op de video en doe de 3 oefeningen een aantal keer heel rustig om je spieren en gewrichten te laten wennen.
 • Zwaai je armen, benen en romp los door zwaai- en draaibewegingen te maken.
 • Doe dit allemaal nog heel rustig en voorzichtig.

Wat is een goede cooling down?

Het doel van een cooling down is je lichaam en geest 'voorbereiden' op rust. Het hoeft niet meer zo hard z'n best te doen, het is klaar. In plaats van acuut te stoppen met sporten, terwijl de hartslag nog heel hoog is, bouw je het rustig af.

 • Ook nu kun je weer lopen of marcheren op de plaats terwijl je diep in- en uitademt
 • Ga weer een blokje om lopen, joggen of fietsen, maar nu rustiger en met meer aandacht voor de ademhaling, die steeds rustiger mag worden.
 • Doe een aantal rek- en strekoefeningen. Ook al is het nog steeds niet wetenschappelijk bewezen dat stretchen helpt tegen spierpijn, feit is wel dat het prettig aanvoelt om de spieren weer op lengte te brengen nadat je ze tijdens de oefeningen juist in verkorte toestand hebt gebracht.
 • Neem de tijd voor een cooling down, het mag best 5 minuten duren.
 • Richt je aandacht op je ademhaling en sluit bijvoorbeeld af met 3 diepe in- en uitademingen waarbij je je armen op de inademing omhoog brengt en op de uitademing omlaag brengt.

3x3 Workout voor Super Benen, Super Billen en Super Buik!

Als je klaar bent met je warming up kun je starten met deze super BBB workout.

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB.

Laat je onderaan deze pagina een reactie achter wat je van de workout vond? Alvast bedankt. Succes!
TIP: Mis geen enkele workout en abonneer je gratis op het Mama Stralend Fit YouTube kanaal.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ SUPER workout voor BENEN, BILLEN en BUIK


Door Marieke op 12 augustus 2014

Op mijn vakantieadres in Duitsland, in het appartement, deze 3x3 BBB workout gedaan.
Super oefening. Wel even zwaar, maar nu met een heerlijk gevoel op de bank.
Bedankt Ginny voor je enthousiaste en zo makkelijk thuis uitvoerbare oefeningen. Ook 7 dagen lang 100 squads per dag heb ik volbracht ;-), bijv. gewoon even tijdens het eten koken. Super!!!!
Hopelijk kan ik, na twee mooie dochters rijker, snel weer in mijn oude broeken!!!

Plaats een reactie


*