Page content

Kokoswater als ideale sportdrank

kokoswater-als-ideale-sportdrank

Kokoswater is van nature isotoon. Met andere woorden: de minerale samenstelling van het sap is hetzelfde als die van het menselijk lichaam. Om deze reden wordt kokoswater steeds vaker gezien als ideale sportdrank: de mineralen en het vocht dat je verliest tijdens het sporten, worden met kokoswater weer aangevuld. Het wordt bovendien sneller in je lichaam opgenomen dan water.

Kokoswater van de JONGE kokosnoot

Het schijnt nogal verschil te maken of je 'gewoon' kokoswater drinkt of dat het water afkomstig van een kokosnoot jonger dan 6 maanden: alleen het sap van de jonge kokosnoot heeft hetzelfde mineraalgehalte als het lichaam. Bij het ouder worden komen de mineralen in het vruchtvlees terecht. Ook stijgt het vetgehalte en de hoeveelheid natuurlijke suikers, en daalt de Ph-waarde waardoor het eerder een verzurend in plaats van een basisch of alkalisch effect in het lichaam heeft.

Wees niet bang dat kokoswater een hoog calorisch drankje is. Het bevat slechts 19 kcal per 100 ml. dus je kunt het met een gerust hart drinken vóór, tijdens en na het sporten.

Recepten en tips met kokoswater

  • muesli met kokoswater in plaats van zuivel. Klinkt misschien een beetje vreemd, totdat je het orobeert, Het is echt de moeite waard. Varieer naar hartelust met de ingrediënten.
  • smoothie met kokoswater. Als je inmiddels een beetje bekend bent met het maken van smoothies dan weet je dat het echt niet nodig is om exact het recept te volgen. Kies voor de ingrediënten die je lekker vindt en die je in huis hebt.
  • nog een (ontbijt)smoothie met kokoswater.
(Bron: Lekker (W)eten, Lente 2015)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Kokoswater als ideale sportdrank

Plaats een reactie


*