Page content

Bijzondere ontbijttip: 'muesli' zonder zuivel

muesli-zonder-zuivel-een-bijzondere-ontbijttip 's Avonds groenten eten wil meestal wel lukken. Liefst met een stukje verse vis of biologisch vlees en een klein beetje rijst, pasta of aardappelen. En natuurlijk nemen we geen dessert. Tot zover één maaltijd van de dag. Maar wat eten we bij het ontbijt als we de dag graag gezond én vol energie beginnen? Muesli met yoghurt, een boterham met kaas? Zitten we daar urenlang van vol en voorkomt het dat we later op de dag trek in zoet hebben? Nee. Meestal niet, toch?

Start de dag met vetten en zet je lichaam in de vetverbrandingsmodus

Goede vetten leveren veel energie die gelijkmatig wordt afgegeven. Je energiepeil blijft hierdoor dus vrij stabiel en dat voorkomt (een uurtje na het ontbijt) trek in zoetigheid. Vetrijke voeding zoals noten, pitten en olieën bevatten weinig tot geen koolhydraten. Normaal gezien zal het lichaam eerst de koolhydratenbron aanspreken als voornaamste energiebron. Als die er niet zijn, schakelt het lichaam over naar het verbranden van vetten. Wanneer je wilt afvallen is dat precies wat je wilt: de opgeslagen energie uit de vetcellen verbruiken. (zie hierover o.a. het blog over plaatselijk vetverbranden )

Recept: bijzondere 'muesli' zonder zuivel

Muesli staat tussen aanhalingstekens omdat het geen granen (koolhydraten) bevat. De muesli bestaat in dit geval enkel uit noten, zaden, pitten en gedroogde zuidvruchten.

Wat heb je nodig om Muesli te maken zonder zuivel:

- 200-250 ml kokossap (liefst biologisch van bv. Dr. Martins)
- in totaal maximaal 60 gram aan noten, zaden en pitten: chiazaad, sesamzaad, hennepzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen, walnoten
- in totaal maximaal 40 gram aan geweekte zuidvruchten: rozijnen, pruimen, gojibessen, abrikozen, moerbeien.

Hoe maak je dit voedzame ontbijt:

Doe de noten- en pittenmix in een grote mok of kom, geweekte zuidvruchten erbij, kokossap eroverheen gieten en smullen maar.

Graag hoor ik van je hoe dit ontbijt is bevallen en of je er een hele ochtend van vol hebt gezeten?

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Bijzondere ontbijttip: 'muesli' zonder zuivel

Plaats een reactie


*