Page content

Ontbijtsmoothie met dadels, zaden, pitten en noten

Wil je meer vet verbranden? Start je dag dan goed door een ontbijt te nemen met goede vetten in plaats van koolhydraten. Zo zet je je lichaam direct in de goede stand, namelijk de vetverbrandingsstand.

Benodigdheden voor 1 persoon:

- 1/2 avocado
- maximaal (in totaal) 40 gr noten, zaden, pitten (denk aan walnoten, amandelen, pecannoten; gebroken lijnzaad, hennepzaad; pompoenpitten en zonnebloempitten).


- 100 ml kokoswater (liefst puur kokoswater zonder toevoegingen van bij de biowinkel)
- 100 ml (soja)yoghurt, of plantaardige melk (rijstemelk, havermelk, amandelmelk)
- flinke pluk (alfalfa)kiemen
- voor een zoetere smaak kun je toevoegen: 1 dadel óf 1 klein handje rozijnen, óf 1 stuks zacht fruit zoals een banaan of een peer.
- evt een beetje citroensap

Werkwijze:

- Avocado ontpitten en in maatbeker van de blender doen
- noten, zaden en pitten alvast grof hakken in een vjizel
- dadel ontpitten, halveren, vruchtvlees in de blender scheppen
- alle ingrediënten in blender, mixen, klaar en smakelijk!

Tip: Om te voorkomen dat de andere helft van de avocado snel bruin wordt voeg je een beetje citroensap aan de avocado toe of je laat de pit erin zitten totdat je deze heflt ook gebruikt.

Wist je dat?

De avocado met name bestaat uit onverzadigde vetten die juist een gusntige werking hebben op het cholesterolgehalte? Daarnaast zit de avocado bordevol vitaminen en mineralen. Dankzij de geonzdheidsbevorderende eigenschappen vind je de avocado vaak terug in huidproducten. Met een beetje yoghurt, honing en avocado maak je zelf heel gemakkelijk een gezichtsmasker.

(Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Avocado, http://www.gezondheidsnet.nl )

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Ontbijtsmoothie met dadels, zaden, pitten en noten

Plaats een reactie


*