Page content

Ontbijtsmoothie met superfoods

Superfoods bevatten zóveel goede voedingsstoffen dat je met een kleine hoeveelheid vaak al een eind op weg bent met de dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen, vezels, etc.

Tip: Als je je dag übergezond begint dan is het meestal makkelijk om de rest van de dag ook gezondere keuzes te maken, nietwaar?

Dze smoothie is daarom een mooi begin van een gezond weekend.

Benodigdheden Ontbijtsmoothie met superfoods voor 1 persoon:

- 1 avocado
- 200 gr spinazie
- 50 gr blauwe bessen, frambozen of ander rood fruit
- 1 el hennepzaad
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1-2 flinke pluk(ken) kiemen
- snuf kaneel
- 1 el lijnzaadolie
- +/- 100 ml kokoswater of amandelmelk (andere (granen)melk mag eventueel ook)
- evt eiwitpoeder, macapoeder, tarwegraspoeder, spirulina- of chlorellapoeder toevoegen

Werkwijze:

- Halveer de avocado, haal het vruchtvlees eruit en doe het in de mengbeker van de blender
- Doe alle overige ingrediënten erbij en mix tot een romige massa
- wil je de smoothie liever iets dunner, gebruik dan extra water

Wist je dat?

Kiemen voedingskundige supersterren zijn? Je vindt ze vaak terug als vrolijke garnering bij een salade, maar dat doet deze superfood geen recht aan. Kiemen bevatten LEVENSENERGIE, oftewel Chi of Prana. Kiemen bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten, vitaminen, mineralen, eitwit, enzymen, vezels en twee antiverouderingsgroepen (RNA en DNA) die alleen in levende cellen worden aangetroffen.

Zelf kiemen kweken? Dat is redelijk simpel. Bij o.a. de biowinkel kun je kiemzaden kopen inclusief instructies.

Bron: http://www.ingevanhaselen.nl/gezonde-lifestyle/recept-voor-een-gezonde-spinazie-avocado-ontbijtsmoothie/, Wat je eet ben je zelf, Dr. Gilian Mckeith)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Ontbijtsmoothie met superfoods

Plaats een reactie


*