Page content

Strak, Slank en Fit zijn? Bepaal zelf je succes - Deel IV - In de praktijk: Just do it!

De drie eerdere blogs met dezelfde titel gingen over hoe jij zelf kunt bepalen hoe succesvol je bent in het behalen (en behouden!) van je doelen.
Heb je al het één en ander toegepast in de praktijk? En? Heeft het gewerkt? Is het je bevallen? Ik zou het erg leuk vinden als je jouw succesverhaal met ons wilt delen. Misschien vind je het zelfs wel leuk om er een klein stukje over te schrijven zodat dat ik dat kan plaatsen op deze site? Wie weet inspireert jouw verhaal andere mensen. Ben je nog niet begonnen, maar ben je het wel van plan? Waarom wachten?

Ik daag je uit:

Project: bepaal je plan en realiseer je doel

We maken er een 'project' van. Neem pen en papier bij de hand, lees de drie blogs nogmaals door en start vervolgens met het noteren van jouw plan van aanpak. Kijk eens of je wat kunt met de volgende vragen:

·         Wat is je doel? Waarom heb je dat doel en wat is je plan van aanpak? ( Deel I - Mentaliteit)

·         Ga je je voeding aanpassen en zo ja, hoe en wat? Had het effect (na afloop beantwoorden)? ( Deel II - Voeding)

·         Ga je je training aanpassen en zo ja, hoe en wat? Had het effect (na afloop beantwoorden)? ( Deel III - Beweging)

Als je maar genoeg gemotiveerd bent en je wensen, doelen en dromen vertaalt in een helder en conreet plan, dan gaat het lukken, daarvan ben ik overtuigd. Laat je dromen uitkomen, realiseer je doelen, laat je wensen in vervulling gaan. Het is allemaal een kwestie van DOEN!

Life is what you make it

Als je al een tijdje op mijn site komt, dan weet je imiddels dat ik best wat verantwoordelijkheid leg bij de persoon zelf. Ik geloof dat 'zelf doen' niet alleen de meeste voldoening geeft, maar dat het ook de enige juiste weg is. Wij leven steeds meer in een wereld die overal een oplossing voor lijkt te hebben. Heb je een rimpel? Dan spuit je wat botox. Hoofdpijn? Neem een paracetamolletje. Constipatie? Neem een laxeermiddel. Voor elk probleem is een quick fix, want ja, het moet ook snel, liever vandaag dan morgen. Maar waar in dit verhaal gaat het om onze eigen verantwoordelijkheid? Het is óns leven, óns lichaam, dus ónze verantwoordelijkheid. Niet die van de plastisch chirurg of de apotheker.
Terwijl ik dit schrijf, weet ik dat het aan de ene klopt wat ik zeg: we leven in een snelle wereld met oplossingen voor elk probleem en zelfs oplossingen voor problemen waarvan je nog niet eens wist dat je ze had.
Maar we zitten ook in een tijd van verandering, van bezinning.
Na jaren van welvaart en luxe, er kon altijd meer bij, en het kon altijd beter / hoger / sneller / groter, zitten we nu in een - in financieel opzicht - mindere tijd. Wellicht heeft dat ons doen beseffen dat meer / beter / hoger / sneller etc. ons geen geluk en al helemaal geen gezondheid hebben gebracht?

Het gaat niet om 'hebben' of 'krijgen' in dit leven, het gaat om 'zijn'. Niet morgen, maar vandaag - nu - op dit moment. Gezond zijn, tevreden zijn, dankbaar zijn, blij zijn met jezelf en met alles wat je hebt in je leven. Een drukke baan en veel bezittingen dragen niet bij aan een betere gezondheid. Het slikken van pillen of het volgen van een dieet zijn enkel tijdelijke oplossingen. De enige echte oplossing is KIEZEN VOOR JEZELF door goed voor jezelf te zorgen.
Dat is precies de reden waarom we zo regelmatig een Challenge doen zoals de plank-challenge of de squat-challenge. En waarom ik je vraag om te vóelen wat bepaalde voeding met je doet in plaats van elk recept of elke tip zomaar op te volgen. Het is zo fijn om te kunnen (en durven) vertrouwen op de wijsheid en kracht van je eigen lichaam.

DOEN!

Na het lezen van de drie voorafgaande blogs over het bepalen van je eigen succes is het dus echt zaak om het te gaan DOEN! Leer je lijf (weer) kennen en vertrouwen. Ervaar zelf hoe ongelooflijk veel voldoening het geeft om een doel te hebben, een plan te maken, het plan daadwerkelijk uit te voeren en te zien, voelen en ervaren wat voor goeds het je brengt als je dat doel gehaald hebt. Je kunt zo trots op jezelf zijn! Het zorgt voor vertrouwen in jezelf.
Bepaal wat je wil, maak dat plan en 'stick to it'. Jouw resultaten wil ik heel graag op mijn site zetten. Werk je mee?

En als je dit kunt...dan kun je nog véél meer. En MamaStralendFit kan je daarbij helpen.

Hoe dan?

Met het programma: "In 40 dagen een PLATTE BUIK met MamaStralendFit

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Strak, Slank en Fit zijn? Bepaal zelf je succes - Deel IV - In de praktijk: Just do it!

Plaats een reactie


*