Page content

Waarom word je dik van stress?

dik-worden-door-stress

Stress is een potentiële dikmaker. En dat niet alleen. Iedere gezondheidsklacht of ziekte kan het gevolg zijn van een teveel aan stress in je leven. De hormonen die het lichaam produceert bij stress, zijn nuttig en zelfs van levensbelang, mits we geconfronteerd worden met een levensbedreigende situatie. Tegenwoordig is de stress-situatie totaal anders dan in vroegere tijden, maar de stress-reactie van het lichaam is ongewijzigd gebleven: het legt het immuunsysteem plat, het verhoogt de suikerspiegel, het stopt of vertraagt de spijsvertering, het vergroot de trek in zoet en vet.

Wat regelen de stresshormonen en hoe worden we daar dik of ziek van?

Als jij álles doet om gewicht te verliezen, maar er gaat geen grammetje vanaf, dan zou je eens kunnen nagaan óf en hoeveel sprake er is van stress in je leven.

Datzelfde geldt voor allerlei vage gezondheidsklachten waarmee artsen zich ook vaak geen raad weten.

Neem stress serieus voordat stress jou serieus 'neemt'.

  • Voor meer informatie over hoe je van stress een buikje krijgt, klik hier.
  • Sporten, diëten en toch niet afvallen? Waarom niet? Voor meer info, klik hier.
  • Klik hier voor 5 simpele tips tégen stress.

Heb je iets gehad aan de info uit dit blog? Ik zie graag je reactie hieronder.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Waarom word je dik van stress?

Plaats een reactie


*