Page content

Tip om 'de taal van het lichaam' te leren verstaan

Tip om 'de taal van het lichaam' te leren verstaan...

Wil je leren om je lichaam weer te verstaan en ernaar te kunnen handelen? Ga dan eerst eens aandacht besteden aan je lichaams-uitscheidingen. UITSCHEIDINGEN? Is dat wat je denkt dat ik bedoel, eh ja.. sorry ...

Verstoorde balans? Dan laat het lichaam van zich horen

Eigenlijk wel logisch toch? Je lichaam is een enorme machine: het beweegt, neemt prikkels waar, vertaalt, voelt, denkt en dat alles met als brandstof : je voeding.  Daar is het nog niet mee klaar. Die voeding moet verwerkt worden, het goede opgenomen en de afval weer uitgescheiden. Juist dat laatste stukje geeft veel informatie.

Naast de darmen heeft het lichaam nog vele andere mogelijkheden om afvalstoffen uit te scheiden. En dat is nu juist de taal van je lichaam.
In de ideale situatie is er balans tussen stress en belastbaarheid, tussen voeding en afvalstoffen, tussen opnemen en uitscheiden, tussen rust en inspanning, tussen extravert en naar binnen keren, tussen voedselinname en (werkelijke)voedselbehoefte. Is die balans verstoord, dan laat je lichaam van zich horen: hoofdpijn, spierpijn, opgeblazen buik / darmklachten, allergieën,  cravings (eetbuien) , stemmingsklachten, hormonale disbalans, moeheid en gevoelig voor ontstekingen.

Op maandag 4 aprikl start de suikerchallenge (hierover ontvang je van Ginny meer informatie). In de challenge leer ik je elke dag wat over je lichaam en geef ik je praktische tips die je kunt toepassen om een gezonde balans te vinden.

Lees ook: 8 detox tips voor thuis
Lees ook: Wat vertelt jouw lichaam?
Lees ook: Kom in balans door te luisteren naar je lichaam

Mijn naam is Monique Berends en ik werk nu ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige. Voeding, lifestyle, kruiden, iriscopie, darm reiniging en darmflora onderzoek hebben mijn grote interesse. Het blijft elke dag weer bijzonder, mensen te mogen begeleiden hun balans terug te vinden, met hun emoties, valkuilen, fysieke ongemakken en teleurstellingen weer bouwen aan heling, balans en levensdoelen. Het is mijn overtuiging dat er voor iedereen in elke situatie optimalisering mogelijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk met zorg & liefde en hoop mensen te motiveren hun eigen lichaam beter te verstaan en dichter bij zichzelf te komen. www.noa-natuurgeneeskunde.nl + www.bodyandminddetox.nl

Comment Section

0 reacties op “ Tip om 'de taal van het lichaam' te leren verstaan

Plaats een reactie


*