Page content

8 detox tips voor thuis

Detox tips voor thuis?
De lenteperiode is een geschikte periode om het lijf te helpen met het kwijtraken van opgebouwde afvalstoffen. Zo vertrekt één van mijn klanten volgende week op detox-vakantie naar Portugal, en gaat mijn beste vriendin een weekje yoga-en + detoxen in Spanje. Jij hoeft niet zo ver te gaan, hoor, want detoxen kan ook thuis met huis-, tuin-, en keukenspullen. In een eerder blog gaf ik al 5 supereenvoudige tips om effectief te detoxen. In dit blog krijg je er maar liefst 8 tips bij. Doe er je voordeel mee en voel je héél gauw als hélemaal hernieuwd! Succes!

8 Detox tips om thuis te doen

Deze tips kun je in principe in chronologische volgorde in je dag integreren:

 1. Start de dag met een glas (lauw)warm water met vers uitgeknepen citroen.
  In plaats van citroen kun je ook 1-2 eetlepels appelazijn gebruiken of een groentesapje drinken. Let op: zorg ervoor dat het een échte groentesap is, dus uit zo'n slowjuicer i.p.v. uit de blender omdat je in dit geval níet de vezels wilt drinken, maar enkel het sap.
 2. Zorg voor een goede ademhaling .
  Een goede ademhaling bevordert een goede gezondheid. Lees dit blog met a) meer info over het belang van de ademhaling, b) een test om te checken hoe jouw ademhaling is, en c) 2 video's die je 'helpen' met ademhalen.
  Zelf volg ik momenteel de 10-weekse cursus van Wim Hof waarin je dagelijks ademhalingsoefeningen doet. Uit ervaring kan ik zeggen dat de ochtend hier het meest geschikte moment voor is. (oh en ja, dat betekent waarschijnlijk dat je je wekker 10 minuten eerder moet zetten)
 3. Ga naar buiten!
  Waarom? Voor verse ZUURSTOF!
  De natuur in, bij voorkeur naar het bos of de zee, want daar zit de meeste 'prana' of 'Chi' in de lucht. Probeer terwijl je buiten bent zo goed mogelijk op je ademhaling te letten zodat je je longen en je lichaam maximaal kunt voorzien van verse zuurstof.
 4. Borstel jezelf droog
  Wist je dat jouw huid het grootste orgaan van je lichaam is? Nu je dat weet kun je je vast wel voorstellen dat zich in en op  je huid behoorlijk wat afval kan ophopen. Het droog borstelen van de huid heeft een reinigende en stimulerende werking en je doet dit idealiter voorafgaand aan een flinke zweetsessie (zie puntje 5 hieronder). Bekijk deze link voor meer info over droogborstelen. Het is heel ontspannend om te doen (vind ik).
 5. Zweet het eruit!
  Transpireren is een manier van het lichaam om zich te ontdoen van afvalstoffen. Je kunt verschillende dingen doen om eens goed te zweten zoals:

  1. ga flink sporten > bijvoorbeeld met een workout uit de GinFit CLUB!
  2. bezoek de sauna
  3. neem een detox bad > fijne link met 3 'recepten' voor in bad
 6. Klei
  Op aanraden van mijn natuurgeneeskundig therapeute Monique Berends gebruik ik momenteel bentoniet klei om te detoxen. Ik was bang dat het goedje niet te drinken was, maar het is echt prima te doen. Bentoniet klei kun je in- en uitwendig gebruiken. Klei is negatief electrisch geladen en afvalstoffen zijn positief electrisch geladen. De klei werkt dus als een magneet op de afvalstoffen.Citaat: " Bentoniet is in staat het 180-voudige van het gewicht aan giftige stoffen, bacteriën en parasieten aan zich te binden en het maakt de darmplak los en verwijdert deze uit het lichaam. "
 7. Neem een massage
  Een massage is een wondermiddel en de voordelen ervan zijn eindeloos. Je kunt je laten masseren door een professionele massagetherapeut, maar uiteindelijk gaat het om de aandacht en de 'liefdevolle aanraking' dus dat kan je partner ook voor je doen en je kunt het zelfs bij jezelf doen.

 8. Ga op tijd naar bed en SLAAP!
  Ja, ik weet het, we zijn druk druk druk en op tijd naar bed is voor velen een lastig verhaal. Mijn persoonlijke mening is dat we veel te nonchalant omgaan met onze slaap en volgens mij komt dat omdat we géén idee hebben hoe ongelooflijk belangrijk de slaap is en dan gaat het met name over de processen die plaatsvinden tijdens onze slaap. Dat zijn processen die op geen enkel ander moment kúnnen plaatsvinden dan tijdens de slaap.Ik zou je bijna willen smeken om dit blog nogmaals te lezen en om vervolgens van slapen een prioriteit te maken.

2 EXTRA DETOX TIPS

Natuurgeneeskundig therapeute Monique Berends organiseert regelmatig een detox week om - onder haar begeleiding - thuis te doen. Meer info daarover vind je hier >>>

Op 3 april 2016 organiseert Monique een lezing om je huis te detoxen. Superinteressant, dus ik ga er ook heen!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ 8 detox tips voor thuis

Plaats een reactie


*