Page content

Tapas Mix

Tover de left overs om tot een gevarieerde en smakelijke tapas mix ! Hier een voorbeeld van mijn tapas mix met: gegrilde aubergine, knoflookchampignons en pasta van rode linzen met verse koriander. Serveer er een paar plakjes manchegokaas of gruyère bij, evt wat chorizo en niet te vergeten wat Pan con Tomate en je hebt de perfecte start van het weekend! 

Tapas mix zelf maken met left overs

De vrijdag is meestal zo'n dag waarop een groot deel van ons groentepakket op is, en we her en der nog wat restjes over hebben maar net niet genoeg om een complete maaltijd mee te bereiden. En eerlijk is eerlijk, na een drukke week heb ik op vrijdag vaak geen zin meer om lang in de keuken te staan en kies ik graag voor makkelijk.

Eerder schreef ik ook al een blog over hoe je van kliekjes iets lekkers kunt maken. Kijk daar dus ook nog even voor wat inspiratie. En ik bedenk me net dat je ook nog heerlijke hummus zelf kunt maken. Lekker voor op een stukje (oud) brood dat je even in de broodrooster doet. Zo hoef je niets weg te gooien, en eet je lekker en gevrarieerd.

Geroosterde aubergine uit de oven tapas mix

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de aubergine en snijd in dunne plakken
  • Leg de plakken in een ovenschaal en besprenkel met (veel) olijfolie, zout, peper en andere kruiden naar wens.
  • Zet de schaal in de oven gedurende 10-15 minuten (tot goudbruin en heerlijk zacht)

Knoflookchampignons

  • bakje champignons
  • 8 el olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, in schijfjes gesneden
  • verse peterselie
  • (keltisch) zeezout
  • Snijd de champignons in kwartjes of schijfjes
  • verhit de olie in een pan en fruit hierin de helft van de knoflooktenen. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen en haal de knoflook eruit als ie bruin wordt.
  • doe dan de champignons in de pan en blijf goed roeren
  • hak ondertussen de rest van de knoflook en de verse peterselie en voeg dit na 5 minuten samen met peper en zout toe aan de champignons.
(Bron: http://www.tapasrecepten.eu/champignons-in-knoflookolie/)

Glutenvrije pasta van rode linzen met verse koriander

  • Kook de pasta volgens de aanwzijzingen op de verpakking.
  • Giet af en doe nog even terug in de pan met de fijngehakte koriander en laat de smaken goed trekken
  • Schenk er evt wat e.v. olijfolie overheen
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Tapas Mix

Plaats een reactie


*