Page content

Zelfgemaakte hummus van kikkererwten

Dit SUIKERVRIJE recept is van Carmen van Roosmalen. Omdat haar zoon mogelijk ADHD zou hebben werd is ze steeds bewuster gaan koken en inmiddels heeft ze - in haar eigen woorden - "een heel ander kind". Ook zegt ze: "Mijn ervaring is dat als je eenmaal besluit om geen suikers te eten dat alles veel meer smaak heeft en de aardbeien eigenlijk best zoet zijn, evenals tomaten, bosbessen, frambozen, etc."

Ook Carmen heeft het 30 dagen After Summer Shape Up programma gewonnen. Gefeliciteerd Carmen!

Hoe maak je hummus?

  • Week een portie (50 gram p.p.) kikkererwten 1 nacht in 2x zoveel water als de erwten.
  • Kook de erwten volgens de verpakking gaar.
  • Pureer de erwten met zout, peper, komijn, scheutje olijfolie, verse koriander, evt. 1 teentje knoflook en 1 eetlepel sesamzaadjes in een kom.
  • De hummus kun je invriezen en is verder zeer geschikt als spread op SUIKERVRIJ brood of crackers. Ook is hummus erg lekker als groente-dip voor geschrapte worteltjes, cherry tomaatjes, komkommer, bleekselderij of paprika.
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Zelfgemaakte hummus van kikkererwten


Door Ninja moeder op 11 september 2014

Heerlijk! Ik ben verslaafd aan hummus en gebruik het ter vervanging van boter op brood. Super lekker! Net zoals falafel: ook van kikkererwten!

Plaats een reactie


*