Page content

Suikerchallenge 2015: Suikervrij eten, hoe doe je dat?

suiker challenge 2015 De uitdaging om suikervrij te eten doet telkens weer enorm veel stof opwaaien: Wat mag je wel eten? Wat niet? Hoe lees je etiketten? Welke alternatieven zijn er? Er is behoefte aan suikervrije recepten. Tips. Trucs. Welke fysieke klachten kun je krijgen van ‘suikeronthouding’? Hoe lang duren die klachten en waarom krijg je ze überhaupt?

Speciaal voor deze challenge werkt Mama Stralend Fit samen met suikerdeskundige Suzanne Nieuwenhuijs van Ongesuikerd. Zo ontvang je alle info die je nodig hebt om jouw 14 dagen zonder suiker – en hopelijk héél veel dagen daarna – tot een succes te maken.

Meer kennis over suiker zorgt voor gezondere keuzes.

Allereerst willen we begrijpen wát suiker is en wát het met ons doet. Niet alleen met ons lichaam, maar ook met onze geest en met onze energie. Suiker heeft een grotere impact op onze (on)gezondheid dan we voor mogelijk houden.

Hoe beter we begrijpen wélke suikers er zijn en wat hun effect is, des te eenvoudiger wordt het om te kiezen voor suikervrij of suikervervangers.

Tijdens de Suikerchallenge van 2015 zal Suzanne Nieuwenhuijs van Ongesuikerd jullie uitleggen hoe het precies zit met suikers. Ze zal op deze website de nodige informatieve blogs verzorgen en ze is bereikbaar voor vragen.

Suikervrij eten in de dagelijkse prak tijk: Hoe doe je dat?

Als we eenmaal begrijpen hoe slecht suikers voor ons zijn, dan zijn we bereid om andere keuzes te maken. Maar hoe gemakkelijk is het om te kiezen voor Suikervrij eten als aan vrijwel elk product suiker is toegevoegd en als we gewoon harstikke verslaafd zijn aan dit witte goedje?

Suzanne Nieuwenhuijs van Ongesuikerd eet zelf al 15 jaar suiker vrij. Zij heeft recentelijk een Praktijkgids geschreven waarin ze uitlegt hoe je suikervrij eten in een druk (dagelijks) gezinsleven kunt inbouwen. Tijdens de Suikerchallenge van Mama Stralend Fit zal Suzanne ons ‘begeleiden’ op weg naar een suikervrij(er) leven door via haar blogs aandacht te besteden aan :

  • Etiketten lezen
  • Suikervrije alternatieven
  • Tips en adviezen om de suikerverslaving af te bouwen of te verminderen

Ook zal zij simpele suikervrije recepten met ons delen.Zo kan iedereen, beginner of gevorderd, zijn 14 dagen tot een succes maken.

14 dagen zijn misschien niet genoeg, maar in ieder geval voldoende om een positief effect te bewerkstelligen. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je verder “Ongesuikerd gaan" met hulp van Suzanne door de Praktijkgids te bestellen of een presentatie of kookclinic te boeken.

( Lees ook hoe Suzanne hypoglykemie overwon door suikervrij te gaan leven)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Suikerchallenge 2015: Suikervrij eten, hoe doe je dat?

Plaats een reactie


*