Page content

Meer spieren, meer vetverbranding

Meer-spieren-meer-vetverbranding

Meer spieren betekent meer calorieën verbruiken en een hogere vetverbranding, óók als je niet beweegt. Meer spieren betekent niet dat je grote spieren hebt en er dus heel gespierd uit ziet. Het betekent dat je actieve spieren hebt. Actieve spieren verbruiken meer energie dan inactieve of 'slapende' spieren.

Spierweefsel verbrandt 15x méér calorieën dan vetweefsel!

 

Hoe krijg je meer spieren?

Da's een inkoppertje: door te bewegen, te sporten, aan krachttraining te doen, dus gebruik te maken van gewichten.

Tips voor actievere spieren:

 1. Doe een combinatie van cardio- en krachttraining. Een simpel voorbeeld is touwtje springen (cardio) afwisselen met push ups, squats of lunges (allemaal krachtoefeningen voor de grote spiergroepen / de grote vetverbranders).
  1. 1 minuut (of 30 sec) touwtje springen, afwisselen met 1 minuut krachtoefening. Herhaal bijvoorbeeld 3x.
 2. Maak gebruik van gewichten (losse dumbells, kettlebells).
  1. Houd de dumbells gewoon in je handen tijdens de squats of lunges of doe gelijktijdig een extra armoefening zoals een shoulder press zodat je meer spieren tegelijkertijd aan het werk zet.
 3. Varieer zoveel mogelijk door telkens een andere workout te doen.
  1. de 3x3 workouts op mijn site zijn allemaal verschillend.
  2. de workouts van mijn thuis train programma's zijn ook allemaal verschillend en ideaal om te doen met gewichtjes.

Hoe werkt spieropbouw?

Iedereen kan spieren opbouwen, maar dat gaat niet bij iedereen even snel. Van welke factoren spieropbouw afhankelijk is, heeft fysiotherapeute Nicole al een keertje uitgelegd in een mooi blog.

Calorieën verbruiken en vet verbranden terwijl je slaapt?

Als je goed getrainde - dus actieve - spieren hebt, dan is je verbranding (calorieverbruik) over het algemeen hoger, zelfs wanneer je slaapt. Dit principe noemen we 'naverbranding' (after burn) en treedt met name op na een intensieve workout.

Hoe dit principe werkt heb ik laatst uitgelegd in een blog dat ging over méér resultaten halen uit je workout. Bij dit blog zat tevens een superkorte, intensieve vetverbrandingsworkout  die een hoge naverbranding garandeert én er zat een filmpje bij (Engels) met uitleg over de naverbranding.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Meer spieren, meer vetverbranding

Plaats een reactie


*