Page content

Ei-recepten voor de Pasen

ei-recepten-voor-pasen

Pasen komt eraan en daar hoort natuurlijk een lekker vers - en bij voorkeur biologisch - eitje bij. Omdat een eitje ook lekker is op een 'gewone' zondagochtend bij het ontbijt, of als brunch/lunch, deel ik vandaag al 2 lekkere en verrassende ei-recepten zodat je dit weekend vast kunt voorproeven.

Recept voor ei-carpaccio met gerookte zalm (4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 8 eieren
  • 100 gr gerookte zalm, gesnipperd
  • 8 cherrytomaatjes in partjes
  • 1 eetl fijngeknipte bieslook
  • 2 eetl mayonaise
  • 3 eetl yoghurt
  • 1 eetl olijfolie met citroenaroma / of scheutje vers citroensap
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  • Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze in koud water afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze in dunne plakjes (met een eiersnijder)
  • Spreid de plakjes van 2 eieren op één bord. Doe dit ook met de andere eieren. (dus totaal 4 borden)
  • Snijd de zalm in heel dunnen reepjes.
  • Meng ze met de tomaat en de bieslook.
  • Leg een klein 'bergje' hiervan in het midden van de borden, bovenop het ei.
  • Roer de mayonaise los met de yoghurt en de olijfolie met citroensmaak of met scheutje vers citroensap.
  • Breng pittig op smaak met peper en zout.
  • Druppel een deel van de dressing over de carpaccio en serveer de rest erbij.
(Bron: Smaakmakend, nr. 2 voorjaar 2015, Bionext)

Oranje eiersalade (4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 8 eieren
  • 2 wortels
  • rasp van 2 sinaasappelen
  • 2 eetl mayonaise
  • 6 takjes verse peterselie of 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 2 theelepels korianderzaad of 1 theelepel korianderpoeder

Hoe maak je het?

  • Eieren koken totdat ze hard zijn (8 minuten), pellen en snijden of malen.
  • Wortels schoonmaken en raspen op een grove rasp.
  • Sinaasappels raspen op een fijne rasp. (alleen buitenste oranje schil)
  • Peterselie fijnhakken (inclusief de dunne steeltjes, zonde om weg te gooien, want ze zijn gewoon eetbaar en zelfs lekker)
  • Indien je korianderzaadjes gebruik in plaats van poeder dan de zaadjes vijzelen of fijnmalen in een pepermolen.
  • Alle ingrediënten mengen.
  • Lekker op toast of vers zelfgebakken (suikervrij) brood.
  • Ook lekker met of door een frisse groene salade.

TIP: De geraspte sinaasappels kun je uitpersen voor lekkere verse jus of verwerken in een smoothie

(Bron: www.odin.nl)

Wil je meer Slanke Paasrecepten? Klik dan hier.
Wil je meer Ontbijtrecepten? Klik dan hier.
Wil je meer Lunchrecepten? Klik dan hier.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Ei-recepten voor de Pasen

Plaats een reactie


*