Page content

Ontbijtsmoothie met sinaasappel, bosbessen en vijgen

Benodigdheden voor 1 persoon:

- Het sap van 1 of 2 sinaasappelen (ligt eraan hoe groot ze zijn) of 50 ml vers sinaasappelsap
- 1.5 handje bosbessen (eventuuel uit de vriezer)
- Twee vijgen
- 2 eetlepels (soja) yoghurt
- Half kopje havermout

Werkwijze ontbijtsmoothie met sinaasappel:

- Als je verse sinaasappels gebruikt, eerst de sinaasappels persen.
- Vijgen in stukjes snijden.
- Doe het sinaasappelsap, de bosbessen, de havermout, de (soja)yoghurt en vijgen in de blender.

Klaar is de smoothie!
Liever gelijk opdrinken anders wordt de smoothie erg dik (doordat de havermout gaat indikken)

Ook amandelmelk of hazelnootmelk zijn erg lekker. Ze maken de smoothie wat romiger.

Wist je dat?

Bosbessen zijn rijk aan oplosbare vezels. Een kleine portie bosbessen bevat zo’n 7 gram vezels. Dit staat gelijk de hoeveelheid vezels van 3 volkorenboterhammen.

(Bronnen:  www.voedingswaardetabel.nl, www.chickslovefood.com )

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Ontbijtsmoothie met sinaasappel, bosbessen en vijgen

Plaats een reactie


*