Pasen komt eraan en daar hoort natuurlijk een lekker vers - en bij voorkeur biologisch - eitje bij. Omdat een eitje ook lekker is op een 'gewone' zondagochtend bij het ontbijt, of als brunch/lunch, deel ik vandaag al 2 lekkere en verrassende ei-recepten zodat je dit weekend vast kunt voorproeven.
Recept voor ei-carpaccio met gerookte zalm (4 personen)
Wat heb je nodig?
- 8 eieren
- 100 gr gerookte zalm, gesnipperd
- 8 cherrytomaatjes in partjes
- 1 eetl fijngeknipte bieslook
- 2 eetl mayonaise
- 3 eetl yoghurt
- 1 eetl olijfolie met citroenaroma / of scheutje vers citroensap
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze in koud water afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in dunne plakjes (met een eiersnijder)
- Spreid de plakjes van 2 eieren op één bord. Doe dit ook met de andere eieren. (dus totaal 4 borden)
- Snijd de zalm in heel dunnen reepjes.
- Meng ze met de tomaat en de bieslook.
- Leg een klein 'bergje' hiervan in het midden van de borden, bovenop het ei.
- Roer de mayonaise los met de yoghurt en de olijfolie met citroensmaak of met scheutje vers citroensap.
- Breng pittig op smaak met peper en zout.
- Druppel een deel van de dressing over de carpaccio en serveer de rest erbij.
(Bron: Smaakmakend, nr. 2 voorjaar 2015, Bionext)
Oranje eiersalade (4 personen)
Wat heb je nodig?
- 8 eieren
- 2 wortels
- rasp van 2 sinaasappelen
- 2 eetl mayonaise
- 6 takjes verse peterselie of 1 theelepel gedroogde peterselie
- 2 theelepels korianderzaad of 1 theelepel korianderpoeder
Hoe maak je het?
- Eieren koken totdat ze hard zijn (8 minuten), pellen en snijden of malen.
- Wortels schoonmaken en raspen op een grove rasp.
- Sinaasappels raspen op een fijne rasp. (alleen buitenste oranje schil)
- Peterselie fijnhakken (inclusief de dunne steeltjes, zonde om weg te gooien, want ze zijn gewoon eetbaar en zelfs lekker)
- Indien je korianderzaadjes gebruik in plaats van poeder dan de zaadjes vijzelen of fijnmalen in een pepermolen.
- Alle ingrediënten mengen.
- Lekker op toast of vers zelfgebakken (suikervrij) brood.
- Ook lekker met of door een frisse groene salade.
TIP: De geraspte sinaasappels kun je uitpersen voor lekkere verse jus of verwerken in een smoothie
(Bron: www.odin.nl)
Wil je meer Slanke Paasrecepten? Klik dan hier.
Wil je meer Ontbijtrecepten? Klik dan hier.
Wil je meer Lunchrecepten? Klik dan hier.
Comment Section
0 reacties op “ Ei-recepten voor de Pasen”