Page content

Efficiënt en Effectief: Koken en Sporten in 30 minuten

recept-kruidige-pompoen-uit-de-oven Praktijkvoorbeeld (van mezelf): Het is vrijdagavond. Ik ben klaar na een lange dag werken en voel me moe. Niet lichamelijk moe, nee, geestelijk moe. Mijn klanten heb ik getraind, maar zelf heb ik nog niet veel bewogen. De ervaring heeft mij geleerd dat ik nergens zoveel energie van krijg als van sporten. Dus hoe uitgeblust ik me nu ook voel, sporten helpt. Maar... Ik had beloofd dat het eten rond 18.00u op tafel zou staan. Het is nu iets na 17.00u. Hoe ga ik én lekker koken én flink sporten én op tijd aan tafel?
Nou, zo dus:
(het helpt wel als je de ingrediënten al in huis hebt, als je nu nog boodschappen moet gaan doen, duurt het langer) 😉

STAP 1: Maak een makkelijke ovenschotel. Mijn favoriet in de herfst is de kruidige pompoen uit de oven. De voorbereiding kost minder dan 10 minuten. Vervolgens zet je de pompoen in de oven gedurende minimaal 20 minuten.
STAP 2: Kies een kort, maar krachtige workout die je doet terwijl het gerecht in de oven staat. Neem bijvoorbeeld een 3x3 workout, een 15-minuten workout uit het gratis E-Book, een workout van de GinFit CLUB!, of een workout van 1 van mijn programma's.
STAP 3: Ren minimaal 3x de trap op en af bij wijze van warming up, doe je uiterste best bij de workout (Het zijn maximaal 20 minuten, dus ga ervoor!), controleer - voordat je gaat douchen - of de pompoen al goed zacht wordt en zet eventueel de oven op een lagere stand of helemaal uit. Ga je lekker douchen, aankleden, tafel dekken en SMAKELIJK ETEN!

Recept Kruidige Pompoen uit de Oven (2 personen)

Dit recept is eigenlijk een bijgerecht en bedoeld voor 4 personen, maar zelf vind ik het vullend en voedend genoeg voor om door te gaan als complete maaltijd. Zeker als je een hele pompoen gebruikt voor twee personen.
Lekker bij de pompoen is ook nog: zoete aardappel, pastinaak en wortel.
Je  zou dit gerecht kunnen serveren met een salade of een restje dat je nog hebt staan.

Benodigdheden

- 1 pompoen (flespompoen of oranje pompoen)
- 1 handje verse tijm (ik gebruik gedroogde tijm, want vers heb ik niet altijd in huis)
- 1 teentje knoflook (kan ook met knoflookpoeder)
- 1 gedroogde chilipeper fijngehakt (kan ook met een snufje cayennepeper)
- 1 el korianderpoeder
- ca. 6 el olijfolie

Werkwijze

- verwarm de oven voor op 200 graden
- de schil van de pompoen is eetbaar en wordt helemaal zacht in de oven. Schillen is dus niet nodig en scheelt veel tijd. Was 'm wel even goed als je 'm in de schil gaat bereiden.
- Halveer de pompoen, haal de draden en pitten eruit en snijd in blokjes van 2x2 cm. Doe de pompoen in een ovenschaal.
- Snelste optie (bij de gedroogde ingrediënten): schenk de olie in een kom en doe er de overige specerijen bij. Meng alles goed door elkaar en giet over de pompoen. Roer goed zodat alle blokjes onder het olie-kruidenmengsel zitten. Zet ongeveer 20-30 minuten in de oven. Af en toe met een vork in de schil prikken. Is de schil helemaal zacht, dan is het gerecht klaar.
- Minder snelle optie (bij de verse ingrediënten): ris de blaadjes tijm van de takjes, en doe ze met de knoflook, gedroogde chilipeper, korianderpoeder + zout en peper naar smaak, in een vijzel. Stamp en wrijf dit goed door en voeg geleidelijk een scheut olijfolie toe tot je een smeuïg mengsel hebt. Giet dit over de pompoen en hussel door elkaar.
Heb je geen vijzel? Dan alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom)
Zet ongeveer 20-30 minuten in de oven. Af en toe met een vork in de schil prikken. Is de schil helemaal zacht, dan is het gerecht klaar.

(bron: boek Koken met Karin)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Efficiënt en Effectief: Koken en Sporten in 30 minuten

Plaats een reactie


*