Page content

Lichamelijke en geestelijke voordelen van massages

waarom-massages-zorgen-voor-ontspanning Dat een massage helpt lichamelijk en geestelijk te ontspannen wisten we al, maar waaróm werkt het zo ontspannend en wat zijn nog meer voordelen van een ontspanningsmassage?

De lichamelijke voordelen van een massage:

 • betere doorbloeding van de spieren.
 • afvalstoffen worden afgevoerd.
 • bevordert diepere ademhaling wat meer zuurstof oplevert.
 • bewustwording van je lichaam.
 • optimaliseert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • Het helpt spierspanningen te verminderen.

 • Het bevordert de bloedsomloop.
 • Bevordert de genezing van geblesseerd weefsel.
 • Het heeft een gunstig effect op je immuunsysteem.
 • Het helpt je goed ontspannen.
 • Het helpt je er beter uitzien.
 • Helpt bij het verminderen van zwellingen en vochtophoping.
 • Brengt de lymfevloeistof in beweging hetgeen belangrijk is voor de verwijdering van afvalstoffen.

De mentale effecten van een massage:

Op mentaal vlak ben je na afloop kalmer, meer ontspannen en je voelt je gewaardeerd als gevolg van de aangename vorm van aanraking en aandacht: persoonlijk, warm en respectvol. Als je ontspannen bent kun je helderder en positiever denken dan wanneer je gespannen en gestrest ben. Je kunt nu gemakkelijker rationele beslissingen nemen. De hersenen en emoties zijn beter gebalanceerd, omdat beiden hebben geprofiteerd van de rust tijdens de massage.

Op langere termijn, bij regelmatige massage, zul je je steeds beter in je vel voelen doordat je meer en betere zelfkennis krijgt. Dit maakt je zelfverzekerder, meer ontspannen en dus aangenamer in omgang.

Mentale ballast, fysieke klachten

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Stress, spanning, angst, zorgen en verdriet krijgen ergens in het lichaam een plekje. Zeker wanneer we niet goed in staat zijn onze emoties te uiten of op een andere manier te verwerken, dan hoopt deze mentale ballast zich op in ons lichaam.

De één krijgt pijnlijke plekken aan de binnenkant van de schouder of in de nek, de ander ervaart spanningshoofdpijn of voelt pijn onder in de rug. Het lekker soepel maken van verkrampte spieren, helpt ook mentaal te ontspannen. Bovendien is op energetisch niveau de mentale ballast als het ware losgeweekt en kan vervolgens het lichaam verlaten. Het helpt om tijdens de massage bewust te zijn van je eigen ademhaling en je voor te stellen hoe je bij elke uitademing een stukje mentale ballast uitblaast.

Iedereen kan masseren, het gaat om liefdevolle en aandachtige aanraking

Een massage brengt het hele lichaam in balans en heeft een zéér positieve invloed op de geest. Een eenvoudige behandeling maar met een intens en heerlijk resultaat.
Redenen genoeg om jezelf af en toe te laten verwennen met een heerlijke massage.

Deze hoeft niet altijd professioneel te zijn, met wat oefening en positieve aandacht voor elkaar zullen partners elkaar goed leren aanvoelen en een deugddoende massage kunnen geven. Probeer het maar eens!

Lees ook: Een massage als natuurlijke pijnstiller

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Lichamelijke en geestelijke voordelen van massages

Plaats een reactie


*