Page content

Work-out voor een strakke, platte buik

Hoe groot of ‘hoe klein’ het buikje ook is, het feit dat ie niet plat en strak is, blijft een bron van irritatie voor vrouwen. Terwijl een man meer interesse lijkt te hebben in onze borsten of billen, zijn wij het meest gefocust op onze buik. In deze video workout doe je de juiste oefeningen of een strakke en platte buik te krijgen.

In het blogbericht: Vetlaagje op je buik? Weg ermee staat al dat het belangrijk is om niet alleen je buikspieren te trainen, maar heel je lichaam. Plaatselijk vet verbranden is namelijk onmogelijk!

Hoe kom je dan van je buikvet af? Dit werkt op precies dezelfde manier als bij iemand die in zijn totaliteit wilt afslanken, namelijk door het doen van  krachttraining en je daarbij met name te  richten op de grote spiergroepen, te weten;  je benen (voor- en achterkant),  je billenje borst- en je  rugspieren.

Begin daarom vandaag met de work-out voor een strakke, platte buik.

Uitleg oefeningen voor een strakke, platte buik

Workout voor een strakke, platte buik

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

20 reacties op “ Work-out voor een strakke, platte buik


Door Sandra op 29 maart 2013

Ik heb vandaag voor het eerst de workout voor een platte strakke buik gedaan. Ik vond hem erg pittig en best zwaar! Ik heb een normaal postuur en train 2x in de week een uur in de sportschool en dacht dit wel ff te doen, maar viel me wel tegen. Het is wel 12 minuten, maar daarna heb je echt wel een douche nodig dus het kost wel wat meer tijd per dag!


Door Ginny op 30 maart 2013

Allereerst heel leuk om te lezen dat je de workout hebt gedaan! Goed van je. Ik ben me ervan bewust dat de workout zwaar kan zijn. Je bepaalt uiteraard zelf hoe hard je je best doet tijdens de workout, maar als je 'm goed en effectief wilt doen, dan ga je zeker zweten en dus is een douche achteraf geen overbodige luxe.
Zelf doe ik de workouts ook en ik ga meestal uit van maximaal 45 minuten. Dit is inclusief sportkleren aantrekken, korte warming up en cooling down achteraf, douchen, aankleden en dan ben ik weer klaar om over te gaan tot de orde van de dag 😉
Ik wens je een prettig Paasweekend!


Door harrold op 9 mei 2013

Deze tips werken echt perfect! bedankt. Groetjes


Door Ginny op 10 mei 2013

Bedankt voor je leuke reactie, Harrold 🙂 Word ik blij van.


Door Steffie v op 17 juli 2013

Hoe veel keer per week moet je deze work out doen? Of moet je hem dagelijks doen? Wanneer ga je resultaat zien?


Door Ginny op 18 juli 2013

Hoi Steffie,
Om resultaat te behalen is het noodzakelijk dat je deze en/of de andere workout videos zo goed als dagelijks doet, laten we zeggen van maandag t/m vrijdag. En gezond eten is net zo goed een wezenlijk onderdeel van dit 'traject'.
Wanneer je resultaat gaat zien is per persoon verschillend. Kan al na twee weken dagelijks trainen en gezond eten, of pas na een maand. Het lichaam moet gaan reageren op de prikkels (= workout) die het krijgt. Het ene lichaam reageert sneller dan het andere lichaam en dat hangt van veel verschillende factoren af.
Heb ik zo je vraag een beetje beantwoord?
Vandaag komt er weer een nieuwe workout online voor een platte buik en sterke rug. Houd de site maar even in de gaten. Ik weet niet exact hoe laat het blog 'live' gaat.


Door Steffi v op 18 juli 2013

Dank u voor de reactie!!:)


Door Allegandra op 2 september 2013

Ik heb vandaag na maanden uitstellen en smoesjes verzinnen. Voor het eerst deze oefening gedaan samen met man. Jeetje wat zwaar! Het lijkt zo eenvoudig. Maar dat valt even tegen als je 0,0 conditie heb. Ik heb echt af en toe moeten stoppen. Schrik er van hoe slecht ik het kan volhouden. Ik zal morgen wel huilen van de spierpijn. Maar ik ga het morgen gewoon nog een keer doen.


Door Ginny op 5 september 2013

En? Was het inderdaad huilen van de spierpijn? 😉
Goed dat uitstel in jouw geval géén afstel betekende en dat je gestart bent! Ga zo door, zou ik zeggen 😉


Door Marijke op 19 september 2013

Hey Ginny,

Allereerst vind ik het geweldig dat je dit wilt delen met andere. Ik heb momenteel geen tijd om naar de gym te gaan en via jou filmpjes en "juiste" uitleg kan ik leuk thuis mijn oefeningen doen. Ik ben mama van 2 kindjes. (3 jaar en 7 weken). Ik heb 2 keizersnedes achter de rug en mijn buikspieren zijn helemaal verdwenen. Ik was vroeger enorm sportief en het is nu heel confronterend om aan te voelen dat ik qua conditie en spieren alles kwijt ben. Ik heb nu al 2x je oefeningen gedaan en ik hoop dat ik het kan volhouden. Moest je meer tips hebben voor oefeningen na een keizersnede. Dan hoor ik ze graag, want ik durf momenteel niet echt mijn buikspieren volop te trainen. Misschien bang dat er iets kan mislopen met de wonde. Groetjes


Door Ginny op 19 september 2013

Hoi Marijke,
Dank voor je fijne bericht en ik ben blij te lezen dat je iets aan mijn workouts hebt.
Ik heb geen specifieke tips voor oefeningen na een keizersnede, moet ik je eerlijk bekennen. Als ik de literatuur erop nalees, dan lijkt men hierover soms van mening te verschillend en ik ben geen gyneacoloog, dus mijn advies zou te allen zijn: Luister naar je lijf. Vertrouw erop dat jouw lijf superintelligent is en heel duidelijk kan aangeven hoe en wat goed/minder goed is.
Mijn persoonlijke mening is wel dat 7 weken na een keizersnede redelijk vlug is, dus extra voorzichtigheid is hoe dan ook geboden.
Probeer je er constant van bewust te zijn of je traint met je hoofd of met je lijf. Let me explain: Ik heb de ervaring dat mensen zó graag een doel willen bereiken, dat ze van zichzelf MOETEN sporten, ondanks pijntjes en ongemakken die ze tijdens het sporten ervaren (ah, dat gaat wel over / hè, die stomme knie moet nou even niet gaan 'zeuren' want ik ga gewoon door, ik moet namelijk wel 10kg geiwcht verliezen / oh, die pijn in mijn schouder maakt niet uit, de rest van de dag heb ik er geen last meer van, en dit is toch de laatste oefening?). Het wordt dan sporten met je hoofd: ik wil het! Ik wil het. Ik wil het. In plaats van: ik voel het. Misschien een beetje vaag antwoord, maar ik hoop dat je er toch iets aan hebt?


Door Marijke op 28 oktober 2013

Hey Ginny,

Bedank voor je reactie. Ik ben ondertussen al wat meer te weten gekomen hoe het momenteel zit met MIJN buikspieren. Ik heb namelijk last van "diastase" (rechte buikspieren die open liggen). Ik moest onmiddellijk stoppen met buikspieroefeningen. Een vriendin van mij is kinesist en heeft mij eerst geleerd hoe ik op de juiste manier mijn buik moet opspannen. Als je dit fout doet, dan maak je het allen maar erger. Ik heb er eigenlijk nooit echt bij stil gestaan dat je je spieren ook fout kan opspannen. Vanaf nu kan ik weer verder, maar dan op de juiste manier. Groetjes ;-))


Door Ginny op 29 oktober 2013

Hoi Marijke,

Ik ben blij te lezen dat je verder op zoek bent gegaan én dat je hebt gevonden wat je widle weten. Een diastase is inderaad een redelijk vaak voorkomend probleem bij vrouwen. Met name na een keizersnede. Heel goed dat je nu hulp hebt van een specialist op dit gebied. Sinds kort heeft Mama Stralend Fit ook een specialist op het gebied van sporten met vrouwen vóór, tijdens en ná de zwangerschap. Haar blog in november zal hoogstwaarschijnlijk gaan over diastase. Houd de site dus in de gaten. Wie weet heb je ook nog wat aan haar tips?
Hartelijke groet,
Ginny


Door Ilse op 1 mei 2015

allo,

Ook ik ben een begonnen aan jou work-out voor een platte buik. Ben vorige zomer 7 kilo afgevallen. Weeg nu 50 kilo met een lengt van 1.58. Maar wil graag een platte re buik. Heb vandaag voor de 2de keer je work - out gedaan. Heb nu ontzettende spierpijn in mijn bovenbenen. . Moet ik dit juist niet in mijn buik voelen?


Door Ginny op 4 mei 2015

Hoi Ilse,
Leuk dat je bent begonnen aan mijn workouts! Wees gerust, hoor, het is helemaal prima dat je het aan je benen voelt. Zoals je in het bijbehorende blog kunt lezen is het zaak om de grote spiergroepen aan te spreken omdat die het meeste vet verbranden. De grotere spieren zitten o.a. in je benen en billen. Je vóelt deze workout dus niet specifiek in je buik, maar als het goed is ga je het wel zíen aan je buik 😉


Door connie verspaget op 20 augustus 2015

Hoi Ginny. Volg al een tijdje je workouts. Inderdaad zoals vele zeggen pittig, maar na afloop krijg ik er extra energie van. Begin altijd meteen met de workout zonder een warming up. Zou je daar nog wat tips over willen geven? Evt ook tips voor een cooling down.


Door Ginny op 23 augustus 2015

Hoi Connie,

Hartelijk dank voor je fijne reactie.
Je kunt voor een workout het beste een korte warming up doen.
Ik woon in een flat, waarbij ik vaak als warming up een aantal trappen loop.
Maar je kunt natuurlijk ook gaan joggen op de plaats en dit tempo steeds verhogen.
Touwtje springen vind ik ook een fijne oefening als warming up.
Op mn You Tube kanaal vind je ook een warming up en een cooling down.

Warme groet,

Ginny

Plaats een reactie


*