Page content

Goed voor jezelf zorgen

Wat heeft "goed voor jezelf zorgen" te maken met de 14 dagen GÉÉN SUIKER Challenge? Nou alles! Iedereen is druk tegenwoordig. Waarmee? Nou met partner, kinderen, werk, vriendinnen, het huishouden, sociaal leven, sport en nog 101 andere leuke dingen.  Lukt het jou om alle ballen hoog te houden? Ervaar jij wel eens stress zowel thuis als op je werk?

Voor ons allemaal is het belangrijk om regelmatig pauzes in te lassen en niet alleen als de kids 's avonds op bed liggen, maar meerdere keren per dag. Ook al eet je heel gezond, stress is net zo slecht voor je lijf. Neem tijd voor jezelf. Een uitgerust lijf en leeg hoofd zorgt ervoor dat je het dagelijkse leven beter aan kan en betere keuzes maakt in je eetpatroon.

Lekker in je vel voelen, zorgt er ook voor dat je verleidingen (beter) kan weerstaan. Moe en gestress zijn zorgt ervoor dat je vatbaar bent voor verleiding van troost eten! Nu heb ik dat pakje koek, zak chips of stuk chocolade verdiend.

Aantal tips om goed voor jezelf te zorgen:

  1. Neem paar keer per dag tijd voor jezelf. Zorg dat je iets leuks doet. Een kop thee met een tijdschrift, een vriendin bellen of wat dan ook.
  2. Slaap voldoende en zorg dat je op tijd naar bed gaat.
  3. Sport is een fijne manier om zowel je lijf als je hoofd te ontspannen. MamaStralendFit heeft allerlei workouts die je makkelijk thuis kan uitoefenen voor slechts 9 of 12 minuten per dag. Mijn favoriet is  "workout voor een strakke platte buik". Geen tijd is geen optie!
  4. Ga naar buiten en maak een wandeling. Vaak zijn wij geneigd om op de bank te gaan hangen en de tv aan te zetten. Doe het niet en haal een frisse neus. Ik weet zeker dat jij jezelf daarna veel beter voelt.
  5. Mediteer of ga op yoga, beide zijn een weldaad voor lichaam en geest. Door o.a. focus op je ademhaling zal je merken dat de energie weer door je lijf stroomt.

Wat zijn jouw tips om goed voor jezelf te zorgen? Deel ze hieronder zodat een ander er inspiratie uit kan putten.

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Goed voor jezelf zorgen

Plaats een reactie


*