Page content

Wie onderweg is vernieuwt zich met iedere stap

Door gastblogger Kim Vos

Ik hou ervan om ons huis onder te kladderen. Vaak schrijf ik een tekstje op de vloer om mijn vent te verwelkomen, heb ik het glas van de tussendeur volgekalkt, of liggen er papiertjes met speelse berichtjes op de treden van de trap.  Spiegels zijn echter mijn favoriet.
"Wie onderweg is, vernieuwt zich met iedere stap"
Deze slogan van Drukpa Rinpoche staat al een tijd op de badkamerspiegel en blijkt voor mij een nuttige reminder te zijn:
Slow down en ben oké met waar je nu bent, is wat het mij vertelt.

De kracht van woorden

Heb je ooit gehoord van de test met rijst over de kracht van woorden?
Dit is hoe het gaat: Stop gekookte eetbare rijst in drie potjes.
Schrijf op potje 1: Ik hou van deze rijst, heerlijk.
Op potje 2: Ik haat deze rijst, smerig.
Op het 3de potje schrijf je niks.
Zet de potjes ergens neer, minstens 30 centimeter uit elkaar en laat ze een aantal weken staan. Als je helemaal fanatiek bent, kun je ook iedere dag nog iets liefdevols en iets naars tegen potjes 1 en 2 zeggen. Kijk wat er gebeurt. De gehate rijst zal er slecht aan toe zijn, maar de genegeerde rijst zal het meest kapot zijn. Het klinkt ongeloofwaardig, I know, maar probeer het vooral uit.

Het is een simpele test, die eenvoudig de kracht van het woord duidelijk maakt.
Als je dus woorden of zinnen op een spiegel schrijft en je spiegelbeeld hierin vangt, kan dat een fijne voeding zijn voor je eigen ik. Het is ook een eenvoudige manier om nieuwe zaadjes te planten voor een andere kijk op jezelf.
En ja, het is oké om met je spiegelbeeld bezig te zijn. We hebben nooit geleerd hoe belangrijk het is om na te denken over wat de goede (en minder goede) punten zijn van de persoon die naar je terugstaart aan de andere kant van de spiegel.
Best gek toch... Gewoon doen!

De manier waarop je naar jezelf in de spiegel kijkt:

Voor een model is het essentieel om te leren kijken naar en begrijpen wie het is die er tegenover haar staat wanneer ze in de spiegel kijkt. Te begrijpen wat de punten zijn die haar maken wie zij is. Anders dan de rest en dus bijzonder en uniek. Bij een model gaat het vooral om de buitenkant, maar model of niet, wanneer jij niet lekker in je vel zit en ieder ander mooier of beter vindt, dan zal de buitenwereld geneigd zijn met die gedachten mee te gaan. Onder het mom van "de manier waarop je naar jezelf in de spiegel kijkt, beïnvloedt hoe je overkomt op een ander".
Er is geen enkele reden om te denken dat de rest van de wereld beter is dan jij bent. Helemaal niet wanneer een zeer groot percentage van de vrouwen om je heen precies hetzelfde denkt.

In onze ogen zijn alle modellen mooi, maar dat wil niet zeggen dat deze meiden dat zelf ook weten, en mochten ze toevallig een redelijk goed zelfbeeld hebben, dan is het een behoorlijke uitdaging dat vast te houden.
Stel je voor dat je 10 keer per dag een sollicitatiegesprek hebt en dat je elke keer te horen krijgt wat er niet goed aan je is.
Wanneer je als model niet hebt geleerd om objectief naar jezelf te kijken en je jezelf niet de juiste handvatten kunt geven om het onderste uit de kan te halen, is de kans groot dat je aan het einde van de dag thuiskomt als een uitgeknepen vaatdoek.
Doe dit dag op dag, wat veel modellen doen, en je kunt je voorstellen dat je behoorlijk op die vaatdoek gaat lijken.
Tijdens de catwalktrainingen doe ik een poging de meiden te inspireren om elke ochtend in de spiegel te kijken en zichzelf te vertellen wat er fijn is aan het beeld dat ze zien en wat datgene is dat vandaag zó bij hen hoort, dat niemand dat van ze af kan nemen. Niet uitmakende wat er over en tegen hen gezegd wordt.

Jouw kracht, dat éne ding dat jou zo eigen en bijzonder maakt.

We hebben het in mijn vorige blog gehad over stap 1.
Stap 2 zou kunnen zijn dat je één van de woorden die je stiekem het leukst vindt en die je wellicht bij stap 1 hebt opgeschreven, nu op de badkamerspiegel schrijft.
Kijk naar jezelf en naar dat woord, terwijl je je tanden aan het poetsen bent en vraag je af of je jezelf inderdaad in dat woord(en) kan terugvinden. Weet dat dit woord deel uitmaakt van wie je bent, anders zou je het nooit daar hebben staan.
Neem om de paar dagen een ander woord of zin en kijk, elke dag opnieuw, in je eigen spiegelbeeld alsof je naar een ander kijkt en die persoon aan de andere kant wilt overtuigen van  jouw kracht, van dat éne ding dat jou zo eigen en bijzonder maakt.

Ik ben benieuwd!

Bdifferent
Catwalk Training // Art&Catwalk direction
+31620710277
kimvos@Bdifferent.org
www.Bdifferent.org

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Wie onderweg is vernieuwt zich met iedere stap

Plaats een reactie


*