Page content

Welke voeding voorkomt trek in zoet? Inclusief recept.

welke-voeding-voorkomt-trek-in-zoet Vetten en eiwitten.

Deze macronutriënten zorgen voor een gelijkmatige afgifte van energie aan het lichaam waardoor de bekende suikerdip voorkomen wordt. Bovendien zorgen ze voor een langdurig gevoel van verzadiging. Wanneer je ontbijt bestaat uit vet- of eiwitrijke voeding, is het heel goed mogelijk dat je daar tot aan de lunch mee toe kan, én met voldoende energie.

Minder calorieën eten, méér gewicht verliezen

Je hebt in dit geval geen tussendoortje nodig en daarmee geef je je spijsvertering de kans om het ontbijt volledig te verteren voordat de maag gevuld wordt met iets nieuws. Geen tussendoortje eten zorgt er bovendien voor dat je een portie minder caloriëen binnen krijgt. Dit heeft een positief effect op het lichaamsgewicht. Als je voor de lunch ook zo'n voedende maaltijd kiest waarmee je het met gemak uitzingt tot het avondeten, zijn dat alweer twee porties minder caloriëen. Zie ook het blog " Essentiële kennis voor een Platte Buik" voor meer informatie over de werking van koolhydraten (suikers) in het lichaam.

Recept voor een eiwitrijke maaltijd boordevol groenten

Vorige week gaf ik je een ' vetrijk' ontbijtrecept voor bijzondere muesli. Deze week krijg je een eiwitrijk recept, namelijk de boerenomelet: heerlijk gebakken eitje tjokvol groenten. Geschikt om mee te nemen in de lunchbox (zonder brood! omdat brood en eiwitten niet zo'n goede combi zijn. Daarover lees je volgende week meer). Ook uitermate geschikt als ontbijt.

Wat heb je nodig:

- 1-2 biologische eieren
- minimaal 200 gr. groenten naar keuze: in iedere geval tomaat (want eiwitten verteren het beste in een zure omgeving en tomaat valt onder de zure vruchten), champignons, courgette, paprika, spinazie, ui, knoflook etc.
- kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het:

- kluts de eieren
- verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui.
- voeg de overige groenten toe.
- voeg de geklutste eieren toe, draai het vuur lager en laat langzaam garen.
- voeg evt verse kruiden (bieslook, peterselie) en zout en peper toe naar smaak.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Welke voeding voorkomt trek in zoet? Inclusief recept.


Door Ineke op 5 februari 2015

Dit bevestigd dat ik al goed bezig ben..jeuj

Plaats een reactie


*