Page content

Wat is suiker en waarom is teveel suiker slecht voor je?

waarom-is-teveel-suiker-slecht-voor-je

De gemiddelde persoon eet 35 kilo suiker per jaar, waarvan een groot deel uit verborgen suikers bestaat, die men “onbewust” eet. Dit is een enorme hoeveelheid. Is dit dan een probleem, vraag je je af?

Ja. Want hoewel je lichaam koolhydraten (wetenschappelijke term voor suiker) nodig heeft voor met name je hersenen, rode bloedcellen en diverse stofwisselingsprocessen, heb je er maar weinig van nodig. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert sinds 2014 maximaal 25 g suiker per dag (ter visualisatie: 6 theelepels). Vóór die tijd was dat nog het dubbele! Deze hoeveelheid haal je enkel en alleen al uit fruit en groenten. Toegevoegde suiker (door jouzelf of door voedselproducenten) is dus niet nodig.

Wat betekent een teveel aan suiker voor je lichaam?

Allereerst slaat je lichaam een overschot aan suiker op als vet. Maar suiker zorgt bij veel mensen ook voor vermoeidheid, stemmingswisselingen en een verhoogde kans op verschillende gezondheidsproblemen, zoals huidveroudering (rimpels), stijvere bloedvaten, staar, schade aan zenuwen, een minder goed functionerend immuunsysteem en een verhoogde kans op kanker.

Reden genoeg dus om toegevoegde suikers te minderen! Je hebt een goede keuze gemaakt door mee te doen aan de Suiker Challenge van Mama Stralend Fit. Op naar een gezondere versie van jezelf! In de volgende blog help ik je om (toegevoegde) suiker te herkennen!

Wil je alvast meer informatie? Kijk voor inspiratie en recepten op www.facebook.com/Ongesuikerd en http://ongesuikerd.wix.com/ongesuikerd

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Wat is suiker en waarom is teveel suiker slecht voor je?

Plaats een reactie


*